Gezocht: Oudenaardse Belleman (m/v)

campagnebeeld toerisme

Oudenaarde, 13/03/2017: De ‘Belleman’ of stadsomroeper verkondigde in lang vervlogen tijden de bestuurlijke berichten vanop de pui van het gemeentehuis of vanop de roepsteen bij kerken.  Sinds een aantal jaren wordt dit folkloristisch ritueel in verschillende steden en gemeenten in ere hersteld. Kandidaturen moeten vòòr 1 mei 2017 worden ingediend

Burgemeester Marnic De Meulemeester: “Tegenwoordig beschikken we als stadsbestuur natuurlijk over andere communicatiekanalen, en is de rol van de Belleman ge ëvolueerd naar het aankondigen van evenementen en feesten.”

Schepen van cultuur Guy Hove vult aan “Ook in Oudenaarde willen we nu dus graag opnieuw invulling geven aan dit stukje levend erfgoed. De functie van stadsomroeper is echter niet vrijblijvend; hij of zij moet een echte ambassadeur worden voor onze stad! Belangrijk is natuurlijk dat kandidaten gezegend zijn met een klare en duidelijke stem. Pluspunten zijn ook kennis van ons dialect en van de Oudenaardse geschiedenis.”

Alle kandidaten zullen zich aan de hand van een aantal specifieke opdrachten kunnen bewijzen voor een professionele jury. De stad Oudenaarde voorziet in een vergoeding voor de nieuwe belleman.

Voor meer informatie en kandidaatstellingen kan contact worden opgenomen met de dienst Toerisme & Evenementen van de stad Oudenaarde (055 31 72 51 – evenementen@oudenaarde.be).

 

X