Kunst in IZOO Oosterzele

IZOO oosterzele 10

Oosterzele, 15/03/2017: En of directeur Joris Raemaekers, de leerkrachten én de leerlingen van het IZOO Oosterzele fier zijn. Heel geslaagd. Zo kan met het kunstproject door de leerlingen van het lager onderwijs in het IZOO Oosterzele omschrijven. ‘Het jaarthema laat ons dit schooljaar eens extra stilstaan bij alle vormen van kunst. De leerlingen van het IZOO lieten hun kunsttalenten al zien op heel wat muzische momenten.  

IZOO oosterzele 9

Maar een kers op de kunsttaart werd op zaterdag 11 maart geplaatst op de kijkdag. Met de kunstwerken van alle leerlingen van kleuter tot het zesde leerjaar werd in de school een heuse kunstgalerij opgezet’, glimt een trotse directeur Joris Raemaekers. Van Picasso tot Mondriaan, van Kadinsky tot Consuelo Plaza Aranda, ook van Miro, Van Gogh, Salvador Dali, Ren é Magritte, Keith Haring, Renoir,…maar ook minder bekende kunstenaars passeerden de revue.

Een dikke proficiat aan het ganse korps en alle leerlingen om het begrip ‘kunst’ op een creatieve wijze vorm te geven. De kinderen van het IZOO Oosterzele vonden het heel leuk en toonden een ruime interesse. En heel belangrijk, de leerlingen leerden op die manier samenwerken op een speelse en leerrijke manier. Directeur Joris Raemaekers is niet alleen trots op de leerlingen, maar ook op zijn team ‘meesters in de kunst’, een dikke proficiat juffen en meester.

Reporter 17, foto’s Jean – Pierre Fack