Melle op de planken in ‘Oorlog op Blote Voeten’ Aanrader!

DDL melle Oorlog op Blote Voeten 8

Melle, 15/03/2017: Regisseur Herman Van Den Bulcke (Colisse & Co) werkt samen met het gemeentebestuur Melle om in het kader van de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog deze eigenzinnige podiumvoorstelling te realiseren. Mensen uit de eigen omgeving, zowel met als zonder acteerervaring, staan samen op de planken om een totaalspektakel met muziek, woord en dans te brengen.  Speeldata: 17 en 18 maart om 20.15 uur en 19 maart om 15.30 uur. Onze fotograaf Danny De Lobelle ging langs tijdens de generale repetitie en maakte een fotoreportage.  

De brave soldaat Vanderzwijgt is een komische, clowneske drinkebroer die met zijn quasi-stupide grappen de absurditeit van het leven doorziet, en al helemaal van het leven in oorlogstijd. De antiheld Vanderzwijgt is op zijn best wanneer hij de kerk, het vaderland, de oorlogen en de geschiedenis in het belachelijke kan trekken.

We volgen Vanderzwijgt op zijn tocht naar het front in Melle. Zal hij er geraken, en hoe Vanderzwijgt is daarbij het enige re ële personage in het stuk, hij wordt omringd en geconfronteerd met meerdere irre ële karikaturale figuren die samen met -of tegen- hem op stap zijn naar het ultieme, namelijk “Den Oorlog”. Is het een droom of werkelijkheid?

De doelstelling van de regisseur met deze productie is aantonen dat oorlog absurd en ridicuul is, zijn personages zijn dat ook. Met een knipoog naar een komische, melancholische en emotionele speelstijl van 17 mensen, jong en oud, uit Melle en omgeving. Die met een ongebreidelde werkkracht en creativiteit van dit stuk een geestig, maar tegelijk ook een pakkend toneelstuk weten te maken.

Oorlog op blote voeten is kwetsbaar theater met 33 marionetten en 1 speler….

Met: Adinda Govaert, Ann De Bruycker, Giel Vandierendonck, Johan Galle, Lode Demetter, Lut Van Avermaet, Niels Thienpont, Patrick Thiebaut, S ébastien De Pourcq, Sharon Gillis, Tom Vanhoutte, Tracy Mbala Balenga, Vera Schollaert, Sven De Weder, Fran Leenaerts, Deirdre Diaine en Agnes Eeckhout.

Speeldata:

17 en 18 maart om 20.15 uur

19 maart om 15.30 uur

Telkens in Studio M, Molenweg 10, Melle

Kaarten kosten 8 euro aan gewoon tarief en 7 euro voor -25 of +65

Meer info en tickets: cultuurdienst@melle.be of telefoon: 09 210 07 75.