Stefaan Vercamer trekt CD&V-lijst in Oudenaarde, ook 2, 3 en lijstduwer bekend!

Foto2018

Oudenaarde, 15/03/2017: Dinsdagavond heeft het CD&V-bestuur van Oudenaarde de eerste stap gezet in de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Stefaan Vercamer (volksvertegenwoordiger en OCMW-voorzitter) trekt net als in 2012 de lijst. De tweede plaats is voor Cindy Franssen (senator en Vlaams parlementslid), op drie staat schepen Lieven Cnudde en schepen Richard Eeckhaut duwt de lijst.  

Stefaan Vercamer: “De eensgezindheid binnen CD&V over het team dat de lijst zal trekken en duwen is hartverwarmend. We hebben de voorbije jaren hard gewerkt voor Oudenaarde en willen er na 2018 mee doorgaan. De vier ’trekkers’ zijn mensen met veel ervaring op stedelijk gebied, zoals de schepenen Richard Eeckhaut en Lieven Cnudde. Met Cindy Franssen krijgen we een enorme versterking van de lijst. Cindy scoorde zeer sterk bij de Vlaamse verkiezingen en heeft ook goede contacten in de Vlaamse administratie om ons beleid in de stad een duwtje in de rug te geven.”

Het team, dat het vertrouwen kreeg van het CD&V-bestuur, zal nu in overleg verder werk maken van de volledige lijst.

CD&V-voorzitter Luc Lammens: “Onze mensen hebben hard gewerkt en hebben Oudenaarde op de kaart gezet als een dynamische en ondernemende stad, maar ook als een solidaire stad met mensen die tegenslag of pech hadden. OCMW-voorzitter Stefaan Vercamer realiseerde de volledige vernieuwing van de zorginfrastructuur zoals het nieuwe woonzorgcentrum in de Meerspoort en in Eine, het ziekenhuis en de renovatie van het ‘sociaal huis’ voor de toekomst.  Daarnaast stak Stefaan veel energie in de aanpak van kinderarmoede en activering van leefloners. Lieven Cnudde gaf een nieuwe impuls aan Oudenaarde als fietsstad en kan terugblikken op een volledig vernieuwde muziekacademie. Ook de kinderopvang wordt versterkt ondersteund en de jeugd kreeg nieuwe lokalen. Richard Eeckhaut zorgt ervoor dat Oudenaarde aantrekkelijk blijft voor jonge gezinnen die naar Oudenaarde komen, cre ëert ruimte voor ondernemen, landbouw, recreatie en natuur en we kijken met zijn allen uit naar de nieuw aangelegde markt.”  Voorzitter Lammens geeft ook nog aan dat Cindy Franssen uitdrukkelijk werd gevraagd de lijst te vervoegen omdat zij de Oudenaardse gewestdossiers in Brussel met succes verdedigt: “de verbeteringswerken aan de N60 en de fietstunnel in Eine werden mogelijk door een goede samenwerking tussen haar en de lokale mandatarissen. Maar we zullen ook haar deskundigheid inzake volksgezondheid en armoede lokaal goed kunnen inzetten.” (Sven De Spiegeleer)