Channel Zero, de band van Zottegemnaar Franky DSVD en Guns & Roses op TW Classic.

channel zero

Zottegem, 17/03/2017, Rock Werchter Classic: Alweer een muzikale klepper uit de Vlaamse Ardennen die van zich laat horen. Zottegemnaar Franky DSVD (De Smet Van Damme) speelt op 24 juni 2017 met zijn metalband ‘Channel Zero’ op Rock Werchter Classic, samen met Guns & Roses en verder  Fleddy Melculy en Wolfmother. Oh ja,… en ook nog The Pretenders.

Het is voor deze thuismatch wat oneerbiedig om hen ‘voorprogramma’ te noemen want het is nog maar de vraag of Axl er nog zal in slagen om met de nodige ‘appetite for destruction’ de Vlaamse weide in brand te steken  met zijn  ‘whole lotta roses’. Als dat maar geen ‘spaghetti incident’ wordt. In elk geval zal  Axl zich de weide nog herinneren van zijn recente optreden met AC/DC, als vervanger van vervangzanger Brian Johnson. (nvdr:  Vergeef deze oude zot zijn voorliefde voor de originele zanger Bon Scott,… nochtans was Johnson best goed tijdens de doortocht in Dessel van de ‘bijlange-nog-niet-bejaarde’ Australische band.) Wedden dat ook Axl’s  oren zullen tuiten na het optreden van Channel Zero?

13584837_10153588918657541_809523428608506682_o.jpg

Channel Zero werd in 1990 opgericht, naar het schijnt in Brussel maar laat u op internet niets wijsmaken want de man zijn  wortels  liggen wel degelijk in Zottegem. Al na het tweede album begonnen de bandleden door Europa te toeren en kregen ze een sterke live reputatie. Ze werkten samen met technici  die ook al andere bands onder handen namen  (Pantera, Metallica, Guns & Roses), stonden al op het podium van Rock Zottegem, Marktrock, Rock Werchter en Pukkelpop, speelden in het voorprogramma van Megadeth en Kiss en zijn gekend van hits als Black Fuel. Dat is al een CV om fier op te zijn.

channel zero

In 1997, op het hoogtepunt van de  roem, dus waarschijnlijk te veel naar de koers gekeken, splitte de band.

Vanaf 2010 zijn ze terug beginnen optreden maar in 2013 overleed onverwacht hun drummer Phil Baheux. De originele gitarist  (doof geworden) was toen al vervangen (in 2011) en vanaf 2014 hadden ze weer  een vaste drummer. In 2015 volgde een  unplugged album. Via het podium van Werchter komen ze nu terug  van nooit weggeweest.

Zwaar metaal, gesmeed in de Vlaamse Ardennen.

SjK