CD&V Zottegem dankt zorgverleners met ‘Dag van de Zorg’

IMG_2215

Zottegem, 18/03/2017: Om de ‘Dag van de Zorg’ en de dagelijkse inzet van de zorgverlener in de kijker te zetten trakteerde CD&V Zottegem verschillende Zottegemse zorginstellingen op een lekkere attentie. Het personeel van woonzorgcentra De Raeve, Bruggenpark, De Vlamme en Egmont, het Wit-Gele kruis, het instituut voor Verpleegkunde Sint Vincentius, het psychiatrisch ziekenhuis St.-Franciscus en het Sint-Elisabethziekenhuis ontvingen een CD&V-delegatie en kregen allen een heerlijke bokaal vol lekkers overhandigd. “Zottegem kent een hele sterke zorgsector die iedere dag instaat voor tal van mensen met concrete noden. Het is niet meer dan terecht dat ook de zorgverleners eens in de schijnwerper mogen staan,” zegt burgemeester Jenne De Potter.

IMG_2218

De Dag van de Zorg vindt jaarlijks plaats op de derde zondag van maart, dat is nu zondag 19 maart. Op die dag wil de sector de krachten bundelen om hun omvang en diversiteit in kaart te zetten. De hele witte sector, van ziekenhuizen, woonzorgcentra en kinderdagverblijven tot artsen, farmaceutische bedrijven en onderzoekscentra, zetten die dag hun activiteiten in de kijker. Ook in Zottegem opent onder meer het Wit-Gele Kruis zondagmiddag haar deuren.

IMG_2219

“Door onder meer de vergrijzing, zal de zorgsector de komende jaren niet alleen groeien, ze wordt zelfs een van de sterkhouders van onze economie,” zegt CD&V-fractieleider Cyntia Braems, die in het dagelijkse leven werkzaam is voor CM Midden-Vlaanderen. Dat brengt vele uitdagingen met zich mee voor de instellingen, maar vooral voor de zorgverleners die iedere dag klaar staan om mensen met zorgnoden de nodige en aangepaste zorg te bieden. Daarom willen wij met CD&V hen in het kader van de ‘Dag van de Zorg’ vandaag in de kijker plaatsen en onze Zottegemse zorgcentra een hart onder de riem steken met een kleine traktatie lekkers.” zegt Cyntia Braems.

IMG_2223

Ook burgemeester Jenne De Potter hecht veel waarde aan deze symbolische actie. “De zorgsector is een van de grootste werkgevers in onze stad en is in Zottegem zeer sterk uitgebouwd. Dat is een belangrijke troef voor een regionale centrumstad als de onze, want het laat toe om voor iedere inwoner zorg op maat te voorzien, zowel via thuishulp als gespecialiseerde zorg, en dat alles vlak bij hun woning. We zien zorg vaak als een evidentie, maar als je het op wereldniveau bekijkt is het eigenlijk een echte luxe dat we in Belgi ë, en dus ook in Zottegem zo vlot en dichtbij toegang kunnen krijgen tot kwalitatieve en betaalbare zorg. Net daarom is het belangrijk dat we onze dankbaarheid tonen aan al onze verpleegkundigen en zorgverstrekkers die hiervoor dagelijks het beste van zichzelf geven en dat willen we doen met deze actie,” aldus burgemeester De Potter.

IMG_2225