Geslaagde Zottegem-quiz Cultuurwerking Sotteghem en LDC

20170317_201422

Op vrijdagavond 17 maart ging in het   Lokaal Dienstencentrum Egmont de Zottegemquiz door. In zaal Sotto ontvingen Cultuurwerking Sotteghem en het LDC  samen de enthousiaste quizzers, die de degens kruisten in 11 vragenrondes.  In de openingsronde “Zuu gezeid” moesten ze de betekenis van   11 Zottegemse uitdrukkingen geven. Bij “Woar was’t” werd gepeild naar hun kennis van de geografie van onze Egmontstad. “Est juust of ni?” en “Derveuren of derachter” vroegen naar de kennis van de Zottegemse geschiedenis. De eerste tafelrond “Groadselkes” bestond uit 11   rebussen.

Vóór de pauze volgde dan nog een verrassingsronde “Poletiekers”, waarbij de foto’s van de leden van het college van burgemeester en schepenen aan de overeenkomstige namen en bevoegdheden gelinkt moesten worden. Na de pauze volgden twee nogal zware Egmont-rondes, “Wien est?” en “Den Egmont”. Hierbij werd nogal wat gezucht. De laatste ronde, “ientjen van de dreîe” was dan weer wat gemakkelijker.

Voor de tweede tafelronde “façadekes” moesten de quizzers 10 Zottegemse gevels linken aan de winkels die erin gevestigd waren. De apotheose werd gevormd door een muziekronde, waarin 10 muziekfragmenten afgespeeld werden, die de deelnemers dan aan de correcte platenhoes moesten linken, onder het goedkeurend oog van Miele.

Alle ploegen haalden een mooie score, maar zoals bij elk spel moet er een winnaar zijn, en dat werd het sympathieke team “Chris & Co”, op de voet gevolgd door “De Caf égasten”. Dankzij de gulle sponsering van ’t Hooghuys, Bakkerij Buke, Deli Italia, Pralifino en De Hoevebrouwers kon Cultuurwerking Sotteghem leuke prijzen uitreiken.

En iedere deelnemer ging met een fles Toria naar huis. LDC Egmont gaf daar bovenop aan iedereen nog een drankbonnetje cadeau, wat de leute compleet maakte. Iedereen ging tevreden naar huis na een avond vol spanning, entertainment, onderricht en vooral ambiance. Volgend jaar weer!