Zottegem: drukkerij Printor legt de boeken neer

printor

Zottegem, 21/03/2017: Vandaag bereikte onze redactie het nieuws dat de Zottegemse drukkerij Printor de boeken heeft neergelegd. Als reden wordt een hevige concurrentiestrijd naar voor geschoven.  

Nadat eind vorig jaar de papieren versie van Weekblad De Beiaard ophield te bestaan, verdwijnt met drukkerij Printor nu dus ook de tweede component van NV Printor.

“Onze sector heeft het sowieso al moeilijk en bovendien is de concurrentie moordend”, reageert zaakvoerder Bruno De Clercq. “Zeker als je bedenkt dat heel wat van de opdrachten die wij vroeger in handen hadden, tegenwoordig worden uitbesteed aan landen waar de lonen en werkingskosten beduidend lager liggen. Een noodgedwongen reorganisatie kwam te laat.”

De geschiedenis van Drukkerij Printor gaat terug tot het jaar 1838, met de opstart van een drukkerij in de Trapstraat in Zottegem. Het was daar dat in 1889 ook de eerste editie van het Annoncenblad van Sottegem verscheen, dat begin 20ste eeuw zou uitmonden in De Beiaard.