Zottegems busstation verhuist tijdelijk. Eenrichtingsverkeer in Br. Mareslaan

PDV_Nieuwe regeling De Lijn 1B

Zottegem, 25/03/2017: Naar aanleiding van de aankomst van de eerste en de start van de tweede rit van de internationale wielerwedstrijd Driedaagse van De Panne, respectievelijk komende dinsdag 28 en woensdag 29 maart, zal zowel in zowat het hele Zottegemse stadscentrum als in een aantal straten in bepaalde deelgemeenten extra moeten uitgekeken worden voor parkeerverbod en andere speciale verkeersregelingen die er tijdelijk van toepassing zullen zijn.

 In de binnenstad kan dit zelfs reeds het geval zijn vanaf maandagochtend (voor de nodige organisatorische voorbereidingen in de omgeving van de aankomst nabij het Stationsplein) en op sommige plaatsen tot woensdagmiddag (voor de start van de tweede rit).

Nog naar aanleiding van dit wielergebeuren en teneinde plaats te maken voor de installatie van de nodige accommodatie in de aankomstzone, zullen de bushaltes aan de Van Aelbrouckstraat tijdelijk opgeheven worden en zal het autobusstation van maandagochtend 27 maart om 6 uur tot woensdag 29 maart om 18 uur aan de achterkant van het treinstation ingericht worden, waar de standplaatsen voor de bussen zullen voorzien worden langs de kant van de basisschool.

Teneinde het verkeer er zo vlot mogelijk te laten verlopen, zal in het gedeelte van de Broeder Mareslaan tussen de Godveerdegemstraat en Ooststraat voor de gewone automobilisten van maandag 27 maart om 0.00 uur tot woensdag 29 maart om 24.00 uur langs weerszijden parkeerverbod gelden. Tegelijk zal in de Broeder Mareslaan (volledig) eenrichtingsverkeer van toepassing zijn en alleen verkeer richting Grotenbergestraat toegelaten zijn. De NMBS-parking aan de hoek Broeder Mareslaan / Lyceumstraat zal wel normaal kunnen gebruikt worden maar dus niet mogen verlaten worden richting Godveerdegemstraat. (CC)

(CC