Zottegemse band Opus 7 brengt muzikaal circusspektakel met nieuwe dirigent

Uitnodiging_opuspocuspats.jpg

Zottegem, 24/03/2017 — Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april maakt Opus 7 afspraak voor zijn jaarlijks concert dat het publiek ditmaal zal onderdompelen in een heus circusspektakel. Bovendien doet de Zottegemse concertband dit voor het eerst onder de leiding van zijn nieuwe dirigent Ivan Valck. Kom dat zien! Kom dat zien!  

Voor wie een ontspannende en tegelijk ook kwalitatief hoogstaande muzikale avond wil meemaken, is op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april het OC De Lier aan de Nieuwstraat in Lierde the place to be. Nadat dit tevoren 19 jaar op rij in het Zottegemse stadstheater Rhetorica gebeurde, geeft Opus 7 voor zijn jaarlijks concert nu voor de derde keer rendez-vous in het Lierdese OC en voor het eerst doet de Zottegemse concertband dit ook met een dubbel optreden. Bovendien zal daarbij Ivan Valck voor de eerste keer als de nieuwe muzikale leider van Opus 7 aan de dirigeerpupiter plaatsnemen.

Na tien jaar Opus 7 met hart en ziel te hebben geleid, gaf Bram Minnaert immers te kennen dat hij ernaar uitkeek om dichter bij huis (in Deinze) in het muzikale wereldje actief te kunnen zijn en om bij Opus 7 het dirigeerstokje door te geven. Dit is nu in handen van Ivan Valck die van 1979 tot 2010 beroepsmuzikant was bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Daarnaast verdiende de Merelbekenaar ook al zijn sporen als dirigent bij o.a. The Mellvids Bigband en de Sugar Free Bigband.

Sinds januari heeft Ivan Valck Opus 7 onder zijn vakkundige en enthousiaste vleugels en het eerste resultaat daarvan zal op 31 maar en 1 april, telkens vanaf 20 uur, te horen en te zien zijn in een wervelende en swingende show in het OC De Lier in Lierde. Onder de titel ‘Opus Pocus Pats’ zal het publiek er een groot muzikaal circusspektakel aangeboden krijgen met ook gratis grime, een ballonartiest, jongleur enzomeer. Op het programma staat een mix van typische circusmuziek (Cirque du Soleil, circus Renz), volks- en zigeunermuziek (Caravan, Adios nonino, Sway) en moderne nummers (All about that bass, Happy, Harry Potter).

Kom dat zien! Kom dat zien! Voor de zaterdagavondshow is de zaal zo goed als uitverkocht. Voor het concert op vrijdagavond is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ze zijn te verkrijgen bij alle bandleden en kunnen ook gereserveerd worden via e-mail naar info@opus7.be of telefonisch 09  360 61 70.     (CC)