Porsche 919 Hybrid, Modell 2017

Autonieuws: PK monster van Porsche

Porsche 919 Hybrid, Modell 2017

Algemeen, 01/04/2017: In het vooruitzicht van de 24 uren van Le Mans stelde Porsche gisteren  een technisch wonder voor. De Porsche 919 Hybrid werd op de Autodromo Nazionale di Monza gepresenteerd. De wagen is voor ruim 60 % nieuw ontworpen en opgebouwd uit koolstofvezel of carbon-fibre. Koolstofvezel maakt de wagen uitzonderlijk licht en sterk en laat toe om het koetswerk uit een stuk te bouwen. Wat tot nu toe voor onmogelijk werd gehouden : de 2-liter benzine viercilinder levert zo maar eventjes iets minder dan 500 Pk aan de achterwielen van de wagen. Het is de meest effici ënte benzinemotor die tot nu toe ontworpen werd. Maar deze hybride wagen heeft ook nog lithium batterijen die 400 PK aan vermogen overbrengen naar de voorwielen. Door toepassing van nieuwe remtechnologie vloeit bij het remmen minstens 80 % van de energie naar de batterijen en volstaan veel kleinere en lichtere remmen. Michelin leverde de banden voor dit wonder van techniek. Zal te zien zijn tijdens de races in Le Mans die plaats vinden op 17 en 18 juni 2017.