De Beiaard: Aprilvis 2017

Wie doorzag de aprilvis:  halswervel-van-graaf-egmont-gevonden-in-de-kist-van-graaf-van-hoorne

De meesten onder u zullen spontaan hebben aangevoeld dat her verhaal niet geloofwaardig was. Maar als een Professor het zegt, dan zal het toch waar zijn, nietwaar?  

De naam van Prof. Ig. Ewan O’ Don de Bernissart las u best fonetisch: ‘iguanodon de Bernissart’, naar de dinosaurus skeletten die in 1878 in de koolmijn van Bernissart werden gevonden. De woordspeling is verder van geen belang, maar wie over de algemene kennis beschikte kon direct de aprilvis doorzien.

Ook Lamoraal en Hoorne zijn nu skeletten. Of ooit een wervel kon verwisseld zijn is onwaarschijnlijk, maar daarvoor gaat u best eens te rade bij de Cultuurwerking van Sotteghem:  https://m.facebook.com/groups/510176452354768

Het interview was natuurlijk ook volledig uit de lucht gegrepen. Toch is de inhoud naar waarheid. Kom dus gerust een kijken in Zottegem. Combineer de Vliegende Schotel (inside info: motards rijden dan naar Aunove, de rest naar de dekenale kerk in’t centrum) met een bezoek aan Lamoraal, en bezoek dan in Velzeke het vernieuwde cultuurhistorische museum, boek een bezoek aan het heemkundige museum of ga gewoon eens flanneren door de vernieuwde binnenstad. Winkeliers, uitbaters van koffiehuizen, pubs en restaurants heten u welkom.

En volgend jaar mogen ze in een andere stad van de Vlaamse Ardennen knikkende knoken krijgen op 1 april.

SjK