Autonieuws: meer benzinewagens dan diesels

Benzine

Algemeen, 04/04/2017:  In 2011 maakten de dieselwagens nog 75,3 % uit van alle aankopen van wagens. Door verschillende maatregelen en alle heisa over fijn stof, verliest de diesel terrein. In de twee eerste maanden van 2017 vertegenwoordigden dieselauto’s nog maar 47,1 % van alle ingeschreven wagens. Werden in 2011 amper 23,5 % benzinewagens verkocht, dan steeg dit nu tot 48 %. Een totale ommekeer er werden nu meer benzinewagens dan dieselwagens verkocht. Voor de eerste keer komt de verkoop van hybride wagens, een combinatie van verbrandingsmotor met elektrische motor uit op iets meer dan 4 %. De verkoop van hybride wagens zwengelt aan, als er meer plug-in hybride wagens beschikbaar komen waarbij men voor enkele tientallen kilometers elektrisch rijden zelf kan opladen, wordt een nog grotere stijging van de verkoop verwacht.