Goed nieuws voor Zottegem ‘pendelstad’!

16730568_10154200154677541_952096840923957755_n

Zottegem, 05/04/2017:  Het nieuwe vervoersplan van de NMBS dat vanaf 2018 ingaat, betekent een verbetering van het  aanbod vanuit Zottegem, dat laat Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele weten.  “De aansluiting in Zottegem vanuit Geraardsbergen naar Oudenaarde en  Kortrijk wordt geoptimaliseerd, er komt een extra laatavondtrein op de as Zottegem — Brussel —  Dendermonde en reizen tussen Brussel-Zuid en Zottegem zal drie minuten minder lang duren.”  

Vervoersmaatschappij NMBS stelde einde maart zijn nieuw vervoersplan 2018-2020 voor in de  verschillende provincies. Het vertrekpunt vormt het vervoersplan uit 2014. Door een kwalitatieve en  kwantitatieve verhoging van het aanbod wil men het aantal treinen opdrijven, de reistijd inkorten en  de bediening in het weekend verbeteren. In Oost-Vlaanderen vertaalt dat zich vooral in aanpassingen  voor de regio Gent en het voorstadsverkeer in Brussel.

Maar ook voor Zottegem zijn er ingrepen. Vanaf 2018 wordt de aansluiting in Zottegem vanuit  Geraardsbergen richting Oudenaarde en Kortrijk verder geoptimaliseerd zodat minder tijd verloren  gaat. Op de as Zottegem — Brussel — Dendermonde komt dan weer een bijkomende laatavondtrein.  Tot slot zal reizen tussen Zottegem en Brussel-Zuid vanaf volgend jaar 3 minuten minder lang duren.

“Dergelijke optimalisaties zonder dat er aan aanbod of capaciteit wordt ingeboet, zijn natuurlijk een  goede zaak. Voor Zottegem zijn er echter geen wereldschokkende veranderingen. Er wordt veel  gependeld richting Brussel en Gent, dus hopelijk vergeet de NMBS onze stad niet bij de inleg van hun  nieuwe dubbeldektreinen”, besluit Matthias Diependaele.