17 april: Openspelendag in Zottegem.

Openspelendag foto 3.JPG

05/04/2017, Zottegem, persbericht: Voor de 21ste keer organiseert de stad Zottegem in samenwerking met de stedelijke Jeugdraad de Openspelendag. Dit jaar zal het Egmontpark (achter de stadsbibliotheek) op paasmaandag 17 april omgetoverd worden tot een gigantisch pretpark.  

Wat mag je verwachten:
De kleinste deugniet — vanaf 3 jaar – kan in het peuterdorp op een mega springkasteel tuimelen en springen, een duik nemen in het ballenbad, een toren bouwen met gigantische blokken, zich laten schminken in een prinses of ridder, of kijken naar Clown Öscr, door z’n jaren ervaring als ‘Ziekenhuisclown’ kan Öscr elke leeftijd bekoren. In z’n koffertje zitten voor de kleinsten: zeepbelletjes, muziek, visueel sterke trucjes en natuurlijk kleurrijke ballonen. Door zijn toegankelijk en lief karakter doorprikt hij de clich és en de meeste angsten!

Net als andere jaren staat er voor ieder wat wils met een pak nieuwe attracties in en om het park: X-treme Rock Your Limits Obstakel: verleg je grenzen met deze extreme obstakelbaan, in volledige opstelling meer dan 70 meter lang. Een piratenhindernissenpiste van 20 meter, 20 tal gekke fietsen, voetbalbiljart, laizershooten in een megatent, straattheateracts, paintball in het bos,… Wie wil kan zich een stoere tijdelijke airbrush tattoo laten zetten of een gek kapsel laten maken. In het Jeugdhuis De Muze wordt een gamingzone voorzien met airhockeytafels, electronische voetbal- en basketbalspelen,…

Aan de bib in het park is een gezellig terras voorzien waar iedereen terecht kan voor een drankje en/of een braadworst.

Het gigantische pretpark wordt om 17.30u feestelijk afgesloten met een optredenvan De Planken Liveband. Deze leuke popgroep voor kinderen speelt spetterende deuntjes die je kan meezingen en swingende songs waarbij je moeilijk kan blijven stilzitten. Zanger Rob Teuwen is geen onbekende; hij speelde Billie in FC De Kampioenen.

De samenwerking tussen de stad en meer dan 80 vrijwilligers uit de verschillende Zottegemse jeugdverenigingen (Chiro , scouts, speelpleinwerking, jeugdhuis, JNM, studentenverenging, … ) maakt een spetterende Openspelendag mogelijk, licht schepen van Jeugd SAndra De Roeck toe. Redenen de over om op Paasmaandag af te zakken naar het Egmontpark.
Praktisch
Paasmaandag 17 april
Prijs: 5 euro. Inbegrepen: inkom voor alle attracties, sleutelhanger, een snoepje, een ijsje en een drankje. Grabbelpassers = 3 euro, op vertoon van hun grabbelpasje!
MIA: 2,5 euro. Op vertoon van mutualiteitsklevertje (omniostatuut).
Uur: vanaf 13.30u. Groepen kunnen reeds inschrijven vanaf 13.00u.
Plaats: In en rond het Egmontpark, achter de stadsbibliotheek en rond het jeugdcentrum De Muze. Voorverkoop: vanaf 5 april 2017 in het jeugdcentrum.

Meer info
Stedelijk Jeugdcentrum De Muze — verantwoordelijk Hellen Volckaert
Beislovenstraat 4 ) 09/367 91 98 – jeugddienst@zottegem.be
http://jonginzottegem.be