Verken de Boven-Schelde met de milieuboot

2015_G-boot1

Algemeen, 05/04/2017: In het voorjaar 2017 organiseert De Milieuboot Educatieve Milieuboottochten op de Boven-Schelde.  Heb je zin om de Boven-Schelde op een aparte manier te ervaren? Het kan van 27 maart tot 9 juni 2017. De milieuboot legt dan aan in Merelbeke, Oudenaarde en Bossuit.  

MB-2016_labo-scholen2

Tijdens die tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan wat varen. Je maakt kennis met alle aspecten van de rivier, het landschap in de omgeving, de stad aan het water, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van de rivier. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling  zo belangrijk zijn.

 

In de week zijn er Educatieve Milieuboottochten voor scholen. In het weekend en op woensdagnamiddag is iedereen welkom: verenigingen, milieuraden, gezinnen, vriendengroepen, families,…

MB-logo2011-slogan_DEF2

Geïnteresseerd? Reageer snel, want het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 3, volwassenen € 7. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers.

Inschrijven en meer info op www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

Info waterlopen

De Schelde van haar bron in Frankrijk tot aan de sluis van Merelbeke bij Gent heet de Boven-Schelde. De inrichting en het beheer van de rivier gebeurde vroeger vooral in functie van de scheepvaart en de afvoer van oppervlaktewater. In functie van de waterbeheersing worden nu de stuwen op de Boven-Schelde vernieuwd.

scholen2-G

Er komen ook vispassages zodat vissen kunnen migreren. Voor de steeds groter wordende vrachtschepen staat ook een aanpak van de verouderde sluizen op het programma. Maar deze multifunctionele waterweg is ook landschappelijk en recreatief van groot belang. De waterkwaliteit is de laatste jaren verbeterd en dat is te merken aan de vispopulatie die langzaam groeit en meer divers wordt.