Kinderrechtenmuur in jeugdcentrum De Spiraal Geraardsbergen

OK2A0069ff

Geraardsbergen, 06/04/2017: De inkomhal van jeugdcentrum De Spiraal is voortaan opgefleurd met een heuse kinderrechtenmuur, bestaande uit symbolen en figuren die verwijzen naar de rechten van het kind. De muur omvat 2 figuren die het “meedoen” en “meetellen” van het kind symboliseren. Ook het recht op goed onderwijs, kwalitatieve woningen en het recht op ontspanning zijn afgebeeld.  

OK2A0101Kindvriendelijke stad

“Bij het behalen van de titel van kindvriendelijke stad, hebben we als één van de speerpunten van onze kindvriendelijkheid de bekendmaking van de kinderrechten gekozen. Uit het belevingsonderzoek blijkt dat kinderen en jongeren de kinderrechten niet alleen noodzakelijk, maar ook bijzonder interessant vinden. Vanuit hun eigen leefwereld geven ze een waardevolle invulling aan deze kinderrechten,” legt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont uit. “We zien de samenleving in onze stad niet als iets dat kinderen en jongeren passief ondergaan, maar als iets waar ze het recht hebben om mee aan te sleutelen en hun invulling over bekend kunnen maken. Op deze manier worden kinderen en jongeren echte mede-eigenaars van Geraardsbergen.”

OK2A0080100 jaar Lions International

De kinderrechtenmuur werd geschonken door Lions Geraardsbergen.
Peter Marchand, Voorzitter Comit é Werk Werk van Lions Geraardsbergen: “Lions bestaat internationaal 100 jaar. We wilden dit luister geven door enkele projecten in onze eigen stad te realiseren. Deze kinderrechtenmuur is er één van en geeft aan dat het welzijn van de jongeren uit Geraardsbergen ons nauw aan het hart ligt. We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen aan de toekomst van onze oudenbergstad”

OK2A0028

 

X