Shotokan Karateclub Zottegem maakt indruk in Aalter

Groepsfoto medaillewinnaarsZottegem, 06/04/2017: De karateka’s van Shotokan Zottegem stonden enkele weken geleden meer dan hun mannetje of vrouwtje tijdens het GALA-Tornooi in Aalter.  5 van de 12 deelnemers schopten het tot in de finale, met 9 podiumplaatsen tot gevolg, waarvan twee gouden.

Bij de jongsten onder hen, zijnde de klasse van de preminiemen (10j.-11j.), wist Fien Cornelis zowel een 3e plaats in kata als in kumite te bemachtigen. Zij is opmerkelijk in uiterst goede vorm, want op het Vlaams JKA Kampioenschap voor jongeren dd. 12 maart (te Knokke-Heist) behaalde zij nog goud in kata. Tevens werd Fien geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch JKA Jongerenkampioenschap (voor de discipline kata) dat zal doorgaan op zondag 23 maart te Braine l’Alleud.

De ‘vrouwtjes’ bij Shotokan Zottegem zijn duidelijk geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken, want ook Raoni Ghysels (kadet 1ste jaars) behaalde zowel in kata als kumite brons. Ook zij laat merkbaar zien dat de clubtrainingen en jeugdoefenwedstrijden haar geen windeieren gelegd hebben.

Een ondertussen bijna constante waarde bij onze kampers is Louca Van Den Hauwe die een gouden medaille in de wacht kon slepen in kata bij de scholieren jongens. In het kumite