Schorisse: Toneelvereniging Kwamarant speelt ‘Varkens met stress’

1-IMG_1783.JPGSchorisse, 06/04/2017:  Toneelvereniging Kwamarant uit Schorisse bij Maarkedal speelt op  vrijdag 28/4, zaterdag 29/4 en zondag 30/4 het stuk : “Varkens met  stress” van Hilda Vleugels.  P1030199Het verhaal

Varkens met stress is een komedie  over Frans en Marie die op een boerderijtje wonen  zonder comfort. Een psychotherapeute ontdekt het boerderijtje en vindt  het een ideale locatie om tot rust te komen. Ze stuurt vier van haar  pati ënten om er te werken en te ontstressen.

Kortom, een kwinkslag op onze hectische maatschappij waarin een  aantal alternaïevelingen trachten stand te houden.  Voor deze productie Kwamarant  haar vertrouwde omgeving in “De  Wante” voor een echte stal(schuur) in de hoeve Romanshof. Een  uitdaging voor regie en spelers, maar ook voor het publiek.

Parkeren  dient reglementair rond de kerk van Schorisse te gebeuren, van waar er  een pendeldienst voorzien wordt vanaf 18:45. Of, wie wilt ontstressen  met een wandelingetje doorheen de Vlaamse Ardennen, kan gerust te  voet afkomen. Warme kledij of een warm deken is zeker geen  overbodige luxe…

Praktisch

De voorstellingen starten telkens om 19:30.  Kaarten reserveren doe je via de website : www.kwamarant.be. Kwamarant vind je ook op Facebook. Er wordt aangeraden op tijd de reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.

P1030194

 

 

Over Kwamarant

Kwamarant is ontstaan in 2002 door fusie van 2 toneelverenigingen,  namelijk:  ’t Kwamter uit Schorisse ( °1990) en Amarant uit Maarke-Kerkem  ( °1986). Het logo wordt gekenmerkt door twee tekens: de want van de zaal ‘De  Wante’  in Schorisse en de Amarant, een langzaam groeiende en  bloeiende plant. Uit respect voor de geschiedenis zijn beide dan ook  verweven in het  logo.

De toneelvereniging heeft een klein, maar krachtig bestuur, dat  evenwel kan rekenen op een enthousiaste groep medewerkers met een  hart voor toneel. “Wij houden ervan om ons publiek op een leuke manier  te ontspannen zonder te kiezen voor de zoveelste billenkletser.”

“Inhoudelijk willen we ook wel iets te bieden hebben en zoeken we naar  het betere stuk. Een leesgroep neemt samen met de regisseur een  beslissing over de stukkeuze. Regelmatig zoeken we een andere  locatie op ter afwisseling met onze voorstellingen in de Wante.”

Mailflyer kwamarant met roze varken