Zottegemse Vrije Kunstkring brengt achtste lenteconcert met gevarieerd programma

DSC_0725

Zottegem, 08/04/2017: Het wordt stilaan een traditie dat de Zottegemse Vrije Kunstkring in het voorjaar rendez-vous geeft voor een Lenteconcert. Ditmaal gebeurt dit op vrijdag 28 april om 20 uur in de dekenale kerk op de Markt, met aansluitend receptie in het OLVC/campus Centrum aan de Zavel.  

logo

Naast het jaarlijkse Eindejaarsconcert dat in december van vorig jaar aan zijn 37ste editie toe was, organiseert de Zottegemse koninklijke harmonie Vrije Kunstkring nu ook al voor de achtste keer een Lenteconcert. Hiervoor wordt met alle muziekliefhebbers en sympathisanten afspraak gemaakt in de dekenale Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk aan de Markt in Zottegem op vrijdag 28 april om 20 uur (deuren open vanaf 19u30). Onder de deskundige leiding van dirigent William Spittael zullen de muzikanten van de Vrije Kunstkring er een zeer gevarieerde muzikale avond verzorgen, waarbij verschillende muziekgenres aan bod zullen komen. Daar staat de samenstelling van het programma met typische muziek voor harmonieorkesten, van klassieker tot populair, borg voor.

Tijdens het concert is er geen pauze voorzien maar wel wordt na afloop aan de aanwezigen een gratis drankje aangeboden in de zaal van het nabijgelegen O.-L.-Vrouwcollege / campus Centrum aan de Zavel. Voor deze receptie geldt dezelfde toegangskaart als voor het Lenteconcert. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop (aan de kassa op de avond zelf 11 euro) en zijn te verkrijgen bij de leden-muzikanten alsook in het repetitielokaal in de zaal Helios aan de Kazernstraat tijdens de gewone wekelijkse repetitie op vrijdagavond vanaf 20 uur (of eventueel nog tijdens de laatste generale repetitie die daar op donderdag 27 april gehouden wordt). Ook door middel van een mailtje naar info@vrijekunstkring.be kunnen kaarten gereserveerd worden. Voor kinderen jonger dan twaalf jaar is de toegang gratis. Op de bijstaande foto ziet u de Vrije Kunstkring aan het werk tijdens het Lenteconcert van vorig jaar.

Wij kunnen ook al vermelden dat de Zottegemse harmonie opnieuw een uitnodiging in de bus kreeg — zoals voorbije jaren — voor een optreden in het kader van de zomerkermis in Grotenberge. Ter gelegenheid hiervan zal de Vrije Kunstkring daar op zondag 25 juni vanaf 11u30 vanop een kiosk op het kerkplein een aperitiefconcert verzorgen.   –   C.C.