Een eeuw geleden overleed Auguste Rodin,… denk ik

denker2 rodin.jpeg

Brussel, 07/04/2017: Een eeuw geleden overleed Auguste Rodin.  Rodin is bij de doorsnee Belg vooral gekend om zijn kunstwerk “ De Denker van Rodin”.  Een replica van De Denker, staat op het kerkhof van Laken, fotograaf L.A.M.P maakte er recent een fotoreportage van.  

denker rodin

Een wereldbekende beeldhouwer die honderd jaar geleden stierf; dat kun je zomaar niet laten voorbij gaan. Dus worden er twee grote tentoonstellingen georganiseerd één in het Grand Palais in Parijs en één wat dichterbij, namelijk in Groningen (Nl).

De expo in Groningen kreeg de titel “Rodin- Genius at work “ en omvat marmeren- en bronzen beelden, en verder ook gipsmodellen. De bezoeker kan ook het proces volgen van de beeldhouwer bij bijvoorbeeld het werk van Rodin “ De kus”.

rodin denker

De informatie van het Groninger museum zegt het volgende (ik citeer):

“Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer en één van de populairste kunstenaars van de moderne tijd. In het Groninger Museum zijn ruim 140 beelden en 20 werken op papier te zien, waarmee dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland is.

In het werk van Rodin gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin — Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus.”

Tickets
Tickets voor Rodin – Genius at Work (19 november 2016 – 30 april 2017) zijn verkrijgbaar via: https://tickets.groningermuseum.nl/.

Groninger Museum Vrijdagavond
Maak van uw Rodin-bezoek een avondje uit en bezoek Rodin – Genius at Work op vrijdagavond. Gastsprekers verzorgen een ode aan Rodin en vertellen over de meest uiteenlopende Rodin-onderwerpen. Het Prins Claus Conservatorium speelt elke week live muziek, geïnspireerd op de tentoonstelling. En wij ontvangen u met een feestelijke drankje. Voor de doeners en makers wordt er een masterclass georganiseerd door de School voor Sculptuur.

(HDK)

Foto’s L.A.M.P

De Denker met op de achtergrond de kerk van Laken (toen in de stijgers)