92-jarige Aleydis uit Oosterzele brengt liedjesboek vol herinneringen uit

20161211_140320Oosterzele/Lemberge, 13/04/2017: De bijna 93-jarige Aleydis Iemants uit Oosterzele, die momenteel in het rusthuis van Lemberge verblijft, gaat nog altijd ‘zingend’ door het leven. Ze kent als geen ander ontelbare liedjes. Ze bewaarde al die tijd haar liedboekjes van 1936 uit haar lagere schooltijd.  

‘Onze familie wil dit waardevol erfgoed bewaren en bundelde al die liedjes in een boekje. Bij het boekje wordt, behalve foto’s uit de oude doos, ook een CD gevoegd waarop ons mama   liedjes a capella zingt’, glimt een trotse dochter Lut De Block. ‘Het is meteen ook een eerbetoon aan haar grootvader Hyppoliet De Rouck ( ° Oosterzele 1845, + Oombergen 1935) die haar de liefde voor het zingen meegaf en aan haar ouders August Iemants en Clara De Rouck van wie ook liedjes opgenomen zijn’, vervolgt Lut De Block.

Het boekje wordt uitgegeven door Cultura in Wetteren.   ‘Wij willen de prijs democratisch houden (rond de 20 euro) maar dit hangt af van het aantal exemplaren. Wie interesse heeft kan inschrijven ten laatste op 20 april. Info en inschrijvingen: Lut De Block, lutdeblock@telenet.be  (Reporter 17)

20170310_183716