Geraardsbergse mattentaartentocht met Padstappers

OK2A2445

Geraardsbergen, 13/04/2017: Op zondag 23 april is het weer zo ver! Geraardsbergen en omstreken is op de dag van de Mattentaart opnieuw het decor van de top onder de Vlaamse wandelingen: de Mattentaartentocht. Persbericht Padstappers

Veel wandelaars en recreanten kijken uit naar die dag in de wetenschap dat wij, Padstappers Geraardsbergen zorgen voor een totaalbeleving, die de benaming wandeling ver overstijgt. Net zoals de voorbije jaren kiest de omloopbouwer voor een aaneenschakeling van natuurpaden en rustige – al dan niet verharde – wegen. Waar nodig worden alternatieve omlopen gemaakt, zodat ook kinder— en rolstoelwagens zonder problemen mee kunnen. Al dat wandelgenot wordt verweven met de activiteiten van de door de stad Geraardsbergen georganiseerde “Dag van de Mattentaart”, opener van het toeristisch seizoen.

Het wordt voor de kortste afstanden een kennismaking met de stad en de natuur in de directe omgeving. Geen moeilijke passages, maar rustig wandelen, kuierend het pittoreske stadscentrum verkennen en enkele mooie monumenten bewonderen. De legendarische Muur kan al dan niet worden beklommen afhankelijk van de afstand die wordt gekozen.

Op de langere omlopen is de Muur dan weer niet weg te denken en zijn de in de regio aanwezige landerijen, domeinen en natuurreservaten prominent aanwezig.
Een pareltje in deze editie is zeer zeker het Boelarebos. Als je bovendien weet dat in die tijd van het jaar de blauwe boshyacint het bos in een blauwpaarse gloed kleurt en de geur van wilde daslook de zintuigen prikkelt, dan sta je als rasechte natuurliefhebber te popelen van ongeduld om aan de start te verschijnen.

Maar er is nog meer!

Een Mattentaartentocht zonder onze culinaire specialiteit zou er geen zijn. Ook deze keer krijgen de deelnemers tijdens hun tocht, op de Markt, gratis een halve mattentaart met koffie. Ter gelegenheid van de opening van het Toeristisch Seizoen en de Dag van de Mattentaart zal er tevens op de Markt de ganse dag van alles te beleven zijn en dat niet enkel en alleen rond de mattentaart of in het kader van toerisme. De voorbijtrekkende wandelaar zal hier een plek vinden in het hart van de stad met een aantal schitterende gebouwen, knusse terrasjes en uitstekende horecazaken. Dat alles samen zorgt voor een gezellig drukte en een moeilijk te weerstane, tot verpozing uitnodigende sfeer.  De dag zal ook aan de jeugd en de kinderen niet onopgemerkt voorbijgaan. Kinderen die wandelen, kunnen, naargelang de gekozen afstand, deelnemen aan een fotozoektocht of een vragenzoektocht. Na de tocht krijgen ze op vertoon van hun inschrijfkaart een speciale attentie. Terwijl de ouders napraten bij een drankje kunnen ze in het springkasteel nog hun allerlaatste greintje energie verbruiken.

Wie graag weet hoe sterk hij of zij in het wandelen is, kan deelnemen aan tochten van 22, 26, 32 of 42 km. Test eens jezelf.
Deze tocht telt verder mee voor onze Prior Trofee. Wie de spaarkaart nog niet heeft, kan ze vragen en door deel te nemen aan vier van onze tochten, sparen voor een fles Prior (of Bio appelsap) van 75 cl.

Weet dat deze tocht deel uitmaakt van het WalkOn circuit, een regelmatigheidscriterium ten voordele van een goed doel. Dit jaar is dat het Kinderbrandwondenfonds Oscare. Zij zijn aanwezig met een promowand en infostand en met de FlamiOmobiel, een truck die wordt gebruikt om brandsimulaties en preventiemaatregelen te vertonen. En dat echte wandelfreaks niet mogen ontbreken bewijst ook de aanwezigheid van radiomaker Sven Ornelis, peter van dit project en fervent wandelaar. Hij zal er rond 13 uur zijn om de organisatie te ondersteunen.

De Padstappers zullen per inschrijving 0,10€ storten aan dit goede doel. Op die manier wandel je als deelnemer voor een betere wereld. Je maakt tevens kans uitgeloot te worden voor één van de prijzen die om het uur uit de deelnemerskaarten worden getrokken. Rond 16u wordt als klap op de vuurpijl, de hoofdprijs getrokken onder de aanwezige deelnemers, te weten een verblijf voor twee personen in een Vayamundo vakantiepark.  En tenslotte bieden we naar goede gewoonte en dit zolang de voorraad strekt, voordelige pakketten mattentaarten te koop aan (vijf kopen + 1 gratis). Je kan reserveren voor je begint te wandelen en afhalen voor je tevreden naar huis terugkeert.

Praktisch

Start: vrije start en aankomst tussen 07u00 en 15u00, aankomst tot 18u00
KA Geraardsbergen, Papiermolenstraat 103, Geraardsbergen
Afstanden: 6 — 8 — 10 — 12 — 14 — 16 — 18 — 22 — 26 – 32 – 42 km

6, 10 en 14 km zonder beklimming Muur
12, 18 en 26 km ook mogelijk met GPS en GEO-CASHING
2de tocht van de PRIOR trofee (regelmatigheidscriterium 2017)
Gratis bedelingen: halve mattentaart — koffie — ander lekkers op de Markt

Parking: in de ruime omgeving, volg instructies parkeerwachters
Voor de kleinsten: kinderfotozoektocht, springkasteel, vragenzoektocht

Bereken hier je route naar de startplaats

Mattentaartentocht van Padstappers op Dag van de Mattentaart.