De beste steden om in te wonen: fotoreportage van de ‘Medienhaven’

dusseldorf medienhaven 1

Internationaal, 16/03/2017 : Dusseldorf is al lang geen dorp meer…

Precies een maand geleden publiceerde De Beiaard, een artikel over een mondiaal reis- en verblijfsonderzoek naar de beste steden en landen. Uit de 231 steden werd een top tien samengesteld door MERCER, in volgorde zijn dat Wenen, Zurich, Auckland, Munchen, Vancouver,Dusseldorf, Frankfurt, Gen éve, Kopenhagen, en Basel.  Fotograaf L.A.M.P maakte voor De Beiaard een fotoreportage van de renovatie van de oude haven, gekend als de Medienhaven.

dusseldorf medienhaven 5

Het is een schoolvoorbeeld van hoe men in Dusseldorf van een oude- in onbruik geraakte haven, een nieuw architecturaal pareltje heeft gemaakt, of anders gezegd een geslaagde “transformatie”. De architect van die renovatie is de bekende Frank O. Gehry

dusseldorf medienhaven 7

In de Altstadt, het oude deel van de stad, is de echte hartslag te voelen en te beleven van Dusseldorf, zeg maar de roots van de stad. Als je de geschiedenis van de stad erop naleest, en weet dat tijdens de WO II bijna de gehele oude stad werd platgebombardeerd, dan is het bijna niet te geloven dat de vele belangrijke gebouwen, opnieuw in hun oorspronkelijke staat werden hersteld.

dusseldorf medienhaven 6

Rond de Bolkerstrasse en zo verder tot de Marktplatz vind je maar liefst 260 bars of kroegen, de één na de andere. Er zijn diverse musea, waaronder het Goethe museum, en als je graag wil shoppen dan moet je beslist hier in de Altstadt zijn, met zijn vele boetieks en avant-garde winkels en galerijen. De favoriete straten zijn de Kapunzinergrasse, Flinger Strasse, Mittekstrasse, en Wallstrasse.

Een bezoek aan de Rheinturm, (is een radio en televisietoren met een hoogte van 240m) die je zowat van overal in de stad kan waarnemen, is een aanrader omdat je er prachtige panorama’s van de stad en de haven kan fotograferen. Als er niet te veel bezoekers zijn, is het leuk foto’s nemen, terwijl het platform langzaam rond draait.

Een dagje Dusseldorf is echt wat te weinig, maak er gerust een verlengd weekje van…
Prettige vakantiedagen.

dusseldorf medienhaven 10

(HDK, foto’s L.A.M.P)