Interessante lezing over leverproblemen

111Aalst/Geraardsbergen: Gebaseerd op een succesvolle eerste editie van de infodag over leverproblemen van vorig jaar, organiseren prof. dr. I. Colle en dr. B. Van den Bossche (ASZ, Aalst) in samenwerking met prof. dr. J. Schouten (AZ Nikolaas, Sint- Niklaas) en dr. F. Sermon (OLV ziekenhuis, Aalst) een tweede infomoment.  

Dit om huidige en toekomstige pati ënten en de algemene bevolking nog beter te informeren over de oorzaken en gevolgen van leverlijden en hen op de hoogte te houden van de meest recente behandelingswijzen die we de pati ënten in ons ziekenhuis aanbieden.

De lever is niet alleen het grootste, maar ook één van de belangrijkste organen in het menselijk lichaam. Dag en nacht vervult hij tal van essenti ële functies. Zo worden er allerlei stoffen geproduceerd, zoals suikers, vetten en eiwitten. Daarnaast maakt de lever giftige stoffen, zoals medicijnen of alcohol onschadelijk en speelt hij een belangrijke rol bij de energiehuishouding.

Zonder lever kan een mens niet leven. Toch zijn we niet altijd even vriendelijk voor hem. Hoe kunnen we onze lever beter verzorgen? Wat is hepatitis? Welke leverletsels kunnen we oplopen ? En welke behandelingsmogelijkheden zijn beschikbaar: leverchirurgie en levertransplantatie?

Op deze en nog meer vragen trachten we u een oplossing te bieden op de infodag ‘Wat ligt er op mijn lever?’ Een samenwerking tussen het ASZ,   het AZ Nikolaas en OLV ziekenhuis Aalst.

Iedereen welkom!

Praktisch

Waar?

Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (Oud economaat), Merestraat 80, 9300 Aalst

Wanneer?

4 mei 2017, van 19u30 -21u30

Inschrijven?

Inschrijven is GRATIS en kan tot 27 april 2017 via Katrien Vangeyte (PR Manager Medische Staf): E katrien.vangeyte@asz.be, T 053 76 68 97