Nationale dames 1e Paastrofee: 2de rit Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen

1-RUDY4956

Haaltert, 17/04/2017: De  Noorse Line Marie Gulliksen, haalt het in millimeter sprint van Saartje Vandenbroucke. Zondag 16 april stond de 2de rit van de ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen, op het programma. Honderd dames verschenen aan de start, uit heel wat landen. De dames kregen 96,200 kilometer onder de wielen geschoven, goed voor 13 keer de Hollestraat (bergje) . Vanaf de eerste ronde moeten er al heel wat dames de rol lossen, de wind speelt een grote rol in de open velden.

1-RUDY4997

We krijgen een compact peloton met een aandachtige Steffy Van den Haute vooraan in het peloton. Na 37 kilometer een aanval van Claire Thomas en Dani Christmas ( GBR ), maar worden snel weer gegrepen door een jagend peloton onder leiding van Zweedse Sara Olsson. Ondertussen heeft Femke Verstichelen de wedstrijd moeten verlaten lekke band. Twee rensters Kirsti Ruud ( NOR ) en Larissa Luttuschka ( GER ) proberen uit de greep van het peloton te blijven, maar lukt ook niet. Ontsnappen uit het peloton lijkt erg moeilijk. Tot op 70 kilometer een groepje van een 8 tal rensters Megan Chard, Line Marie Gulliksen ( NOR ), Caroline Thorvik Olsen ( NOR ), Ingrid Moe, Sibila Pilz Estefania ( ARG ), Saartje Vandenbroucke, Sara Olsson ( Swe ) en Veronica Kormos ( HUN ), een gaatje kunnen slaan is dit de beslissende vlucht. Met nog 2 ronden te gaan nemen de 8 vluchters 30 seconden op het Peloton. We krijgen een sprint met 8 dames. Maar wat voor een Line Marie Gulliksen ( NOR ), haalt het voor Saartje vandenbroucke met een haarspeld verschil. De 3de plaats gaat naar Sara Olsson.

Uitslag;
1 Line Marie ( NOR ) — 2 Saartje Vandenbroucke — 3 Sara Olsson ( SWE ) — 4 Caroline Thorvik Olsen — 5 Ingrid Moe ( NOR ) 6 Estefania Sibila ( ARG ) — 7 Megan Chard ( GBR ) — 8 Veronika Kormos ( HUN ) — 9 Lucy Garner ( GBR ) — 10 Dani Christmas ( GBR ).

(Schietecatte Rudy)

X