Zottegem: Provinciebaan wordt in 2018 heringericht

IMG_20170414_172402624

Zottegem, 17/04/2017: De Provinciebaan zal in 2018 heraangelegd worden. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag die burgemeester Jenne De Potter stelde aan de bevoegde minister Ben Weyts. Het nieuws zal meer dan waarschijnlijk  goed onthaald worden bij de buurtbewoners, want de voorbije jaren werd er meer dan eens aan de alarmbel getrokken over de erbarmelijke (oplap-)staat van deze weg. Lees het persbericht van de burgemeester hierna.  

Persbericht

Heraanleg provinciebaan voor 2018

De Provinciebaan tussen de Lindestraat en de spoorwegovergang in Elene zal in 2018 heringericht worden. Dat laat Vlaams volksvertegenwoordiger en Zottegems burgemeester Jenne De Potter weten na een parlementaire vraag aan minister van openbare werken Ben Weyts. “Na jaren aandringen vanwege de stad breekt nu eindelijk de concrete herinrichtingsfase aan. Hopelijk houdt de bevoegde minister zich aan de vooropgestelde planning, want de veiligheid voor zowel fietser als automobilist als het wooncomfort van de bewoners moet hier echt wel dringend aangepakt en verbeterd worden.” zegt burgemeester De Potter.

Het voorontwerp van het Agentschap Wegen en Verkeer, dat na verschillende vergaderingen met de stad Zottegem tot stand is gekomen, omvat de herinrichting van de N46 tussen kilometerpunten 14,60 (spooroverweg) en 17,20 (dranken Pede). De kostprijs van de werken wordt door de Vlaamse overheid op 3 miljoen euro geraamd.   Volgens Minister Weyts worden de werken in 2018 aanbesteed om dan ook te worden uitgevoerd.

De werken omvatten, naast het verplaatsen van nutsleidingen, een nieuwe wegverharding, enkelrichtingsfietspaden (vrijliggend waar mogelijk) en groenbermen die ook als buffer zal dienen. De bestaande riolering is volgens de rioleringspartners grotendeels nog in aanvaardbare staat en zal bijgevolg niet vervangen worden.

Burgemeester Jenne De Potter: “De gewestweg N46 tussen Oudenaarde en Erpe-Mere heeft een heel belangrijke functie voor de regio. Het is een bijzonder drukke baan met veel pendelverkeer. Maar de staat van de N46, in het bijzonder het fietspad, de zijstroken en het wegdek op grondgebied Zottegem laten absoluut de wensen over. Een situatie waarover we al jaren aan de alarmbel trekken namens de stad en intensief overleg plegen tussen stad en AWV. Als burgemeester heb ik ook langs parlementaire weg aangedrongen op actie vanuit Vlaanderen. Nu de herinrichting eindelijk gepland is in 2018 hoop ik dat minister Weyts zich aan deze belofte zal houden.   Wij zullen hier in ieder geval blijven op aandringen.”

 

X