Gratis dansnamiddag in Dancing Parasol

ffVelzeke, 18/04/2017: Op donderdag 20 april 2017 organiseren Stad Zottegem, Sociaal Huis Zottegem en het Lokaal Dienstencentrum Egmont in samenwerking met de stedelijke Seniorenraad en Logogezond+ de dansnamiddag ‘Dans je leven lang’ in Dancing Parasol.  

Vanaf 14 u kan iedereen zich aan een danspasje wagen op muziek van vroeger tot nu. Toegang voor de dansnamiddag is helemaal gratis.

PDV_Dancing Parasol Show must go on 2 FBWie graag aan een danspasje waagt op de tonen van een echte klassieker, een golden oldie of het betere Vlaamse levenslied kan op donderdag 20 april in de namiddag terecht in Dancing Parasol. In het kader van de zesde editie van de Week van de Valpreventie organiseren Stad Zottegem, Lokaal Dienstencentrum Egmont en de Zottegemse Seniorenraad een dansnamiddag ‘Dans je leven lang’ voor senioren.

PDV_Dancing Parasol Show must go on 1 FB

Schepen voor Sociale Zaken, Kurt De Loor: “Evenwichtsstoornissen en een beperkte mobiliteit zijn enkele van de belangrijkste risicofactoren voor senioren om te vallen. Studies tonen aan dat senioren die regelmatig bewegen en actief zijn minder risico hebben om te vallen. En dansen is natuurlijk de uitgelezen manier om samen te bewegen. Het heeft niet alleen een positief effect op het valrisico bij senioren, het is goed voor de algemene gezondheid en daarenboven heel leuk.”

PDV_Dancing Parasol Show must go on 3.jpg

De dansnamiddag start om 14 u en is helemaal gratis. Plaats van het gebeuren is de legendarische Dancing Parasol (Opstalstraat 33 in Velzeke).