Natuurpunt Herzele: Akkervogelwandeling

natuurpunt-herzele
Herzele, 18/04/2017, persbericht:  Natuurpunt Herzele organiseert op maandag 1 mei 2017 een akkervogelwandeling  onder leiding van een  gids, Frederik Dierickx.  
De veldleeuwerik, de patrijs, de gele kwikstaart, de kievit, de geelgors en nog andere akkervogels verdwijnen de laatste jaren spectaculair uit onze velden. Dat komt vooral doordat de landbouwpraktijken steeds intensiever worden. De toenemende versnippering van het landbouwgebied speelt ook een rol.  

logo-natuurpunt
Hoe kunnen we onze akkervogels nu helpen? Wat zijn de oorzaken van de steile achteruitgang? Zijn er haalbare oplossingen en hoe kunnen we ons steentje bijdragen als natuurvereniging? Toch is het mogelijk om akkervogels nog een toekomst te gunnen. Dat hoeft niet noodzakelijk via reservaten of een terugkeer naar de landbouw uit grootvaders tijd. Kleine maatregelen kunnen al heel wat succes oogsten.
Iedereen welkom. Gratis. Geen inschrijving.
Verrekijker, vogelgids en goede wandelschoenen kunnen van pas komen.
Datum: maandag 1 mei 2017 van 8u30 tot 11u.
Locatie: de Kollebloem, Doornstraat 30,  Sint-Lievens-Esse  (Herzele)