Herzele: Morgen Klimaatdebat in ’t Uilekot

539916_10154327262672541_928544568881321063_n

Herzele, 19/04/2017: Morgen is er in ’t Uilekot een klimaatdebat met vier sprekers: Souverijns, Lamberts, Eggermont en De Bodt. Ze willen een antwoord geven op volgende vragen: Wat is er gebeurd sinds het Klimaatakkoord van Parijs? Hoe ver staan we met de opwarming? Wat wordt de invloed van Trump en hoe moeten we ons organiseren om het tij te keren? (Foto PV) 

Praktisch

Don. 20/04, 20u00 – 22u30
Locatie: ’t Uilekot Herzele
Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20.  20:00 to 22:30

Over de sprekers

Niels Souverijns is een jonge klimatoloog. Hij werkt in Zürich en Leuven en is gespecialiseerd in de klimaatwijzigingen op Antarctica en de factoren die deze beïnvloeden.

Jonathan Lambregs werkt voor de Bond Beter Leefmilieu en de Klimaatcoalitie. Hij volgde de klimaatakkoorden van Parijs op als geen ander en kent de subpunten van elke subparagraaf terzake.

Natalie Eggermont is een Belgische arts, moraalfilosofe en milieuactiviste. Ze is tevens voorzitter van Climate Express. Op de cadans van haar klimaattrein vertelt ze waarom de sociale en ecologische crisis hand in hand gaan en waarom we het systeem en niet het klimaat moeten veranderen.

Filip De Bodt werkt voor vzw Climaxi en probeert het klimaatthema vooral van onderuit binnen te brengen bij mensen die daar niet mee bezig zijn. Hij werkt aan een derde documentaire. Die is af tegen september en gaat over Europese landbouw- en visserijpolitiek.

Lezen in de lente

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X