‘Ronde van Schoonderhage’ met Ninove Cycling Team

ploegfoto 2017

Ninove, 19/04/2017: Traditiegetrouw organiseren de VZW Schoonderhage en Ninove Cycling Team op Hemelvaartdag (25 mei a.s.) hun Ronde Van Schoonderhage. Het gaat hier om een sportief event waar iedereen aan zijn trekken komt : er zijn 3 cyclo-tochten, 2 mountainbikeritten en 2 wandelingen. De volledige opbrengst komt ten goede aan de werking van de VZW Schoonderhage : opvang, huisvesting en begeleiding van volwassenen met een mentale beperking.  

Na het grote succes van vorig jaar (ongeveer 1500 deelnemers in totaal) , wordt getracht om dit jaar nog beter te doen. Zo zal er nog meer aandacht besteed worden aan de veiligheid van alle deelnemers en zal er nog meer ingezet worden op een perfecte after-bike.

Alle activiteiten vinden plaats in de omgeving van Caf é De Zwarte Flesch, Schuitstraat 16 te Pollare (Ninove). Inschrijven kan vanaf 7.30 uur; voor de cyclo (55 en 85 km) en MTB (35 en 55 km) is het startuur ten laatste 10.30 uur, voor de familiefietstocht (25 km) en de wandelingen kan je starten tot 15 uur.

De sportieve organisatie van de fietstochten is in handen van Ninove Cycling Team : een jonge en dynamische groep van fietsvrienden met het hart op de juiste plaats. Het parcours voor de wegtochten van 55km en 85 km is best uitdagend : vanuit Pollare gaat het richting Galmaarden, Lessen, Everbeek en Geraardsbergen. De langste tocht maakt een ommetje naar o.a. Flobecq en Schorisse : hier komen de klimmers zeker aan hun trekken.

Voor beide tochten wordt voorzien in een perfecte uitpijling en een voldoende bevoorrading. De parcoursen gaan over rustige maar goed berijdbare wegen. Ook de veldtoertochten werden door Ninove Cycling Team uitgestippeld : vanuit de Dendervallei gaat het richting Ninove en Denderhoutem met een passage door de idyllische Diepe Straten en de kouters van Outer en Nederhasselt, om dan af te sluiten met wat klimwerk in Pollare.

In de langste tocht is er ook nog een passage voorzien doorheen het Rasapaillebos en is er een beklimming van de zijkant van de Congoberg : unieke zichten en ongekende paadjes zijn hier zeker aan de orde. De bevoorrading van deze tochten vindt plaats aan het home in de Muylemstraat te Appelterre.

Voor de families zijn er tenslotte 2 nieuwe wandelingen in de omgeving van Pollare (volledig geïllustreerd met foto’s en opnieuw op punt gesteld door Hr en Mevr Jacques Evenepoel) alsook de familiefietstocht van 25 km doorheen Groot Ninove met eveneens een tussenstop voor een hapje en een drankje in Appelterre.

De organisatoren gaan tenslotte ook prat op hun gezellige en unieke after-bike in de omgeving van de Dender : op het tuinterrras kan je zeker nog eens rustig napraten en dit voorzien van de nodige drank en spijs. Het personeel van de VZW staat garant voor een vriendelijke en snelle bediening.

Sporten voor het goede doel : allen dus naar Pollare op donderdag 25 mei a.s.. Alle info kan je ook nog eens nalezen op de website www.schoonderhage.be (doorklikken naar ‘de ronde’) of op de  Facebookpagina.