Unieke blik op zwembad Oudenaarde + Stem mee voor de nieuwe naam!

sou 7

Oudenaarde, 19/04/2017: Er is al veel over gezegd en geschreven, maar na het zien van onze fotoreeks hierna zal niemand kunnen ontkennen dat het nieuwe zwembad van Oudenaarde – nu al het meest besproken zwembad van de eeuw – een juweeltje is geworden. Hierna ook de link waarmee u mee kan kiezen voor de naam én alle nuttige info. (PDV)

Kies de naam!

http://www.oudenaarde.be/nieuws/zwembad-zkt-naam  

Zwemmen vanaf zondag 30 april

Hoe het ook zal noemen, het nieuwe zwembad opent de deuren in het weekend van 29 & 30 april. Op zaterdag 29/04 is iedereen vanaf 10u welkom om een kijkje te nemen voor én achter de schermen!  Opgelet: Op deze dag kan er nog niet actief gesport worden.
Vanaf zondag 30/04 om 8u kan iedereen komen zwemmen, sporten, ontspannen of genieten!

Tarieven

sou 12

Kerngegevens zwembad

sou 10

Persbericht

 

Indeling zwembad

sou 1

Net als de andere projecten van de Groep is Sportoase Oudenaarde gebouwd volgens de normen, waarden en kwaliteitseisen die Sportoase hoog in het vaandel draagt. Zo wordt dit nieuwe paradijs een oase van rust, spanning en ontspanning voor jong en oud, of je nu een geoefend of recreatief sporter bent, iedereen is welkom bij Sportoase Oudenaarde!

Laagdrempelig, een transparante prijzenstructuur en een aanbod op maat van de wensen en behoeften van de mensen, maken van Sportoase Oudenaarde een plaats waar iedereen zal thuiskomen.

Zo bestaat het zwemcomplex uit 3 zones; een sportbad, een wellnessgedeelte met verschillende sauna’s en een uitgebreide recreatieve zone met peuterbad en familieglijbaan.

sou 2

Naast het ‘losse’ zwemmen biedt Sportoase ook een breed aanbod aan diverse aqua- en zwemlessen aan zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt. Zo zullen er naast de wekelijkse zwemschoollessen, verschillende groepslessen zoals Aquafit, Aquazumba en Aquasenior op het programma staan.
Voor diegenen die liever op het droge blijven en/of willen nagenieten van een drankje, voorzien we een moderne brasserie met zicht op het zwembad. Hier kan je niet enkel terecht om je dorst te lessen na de inspanning maar ook voor een gezellig praatje of om simpelweg te genieten van een kwalitatieve en lekkere menu. De brasserie wordt een verzamelplaats recht in het hart van Sportoase.

Een uitgebreid team van medewerkers, één voor één specialisten in hun vakgebied, staan de bezoekers dagelijks bij met hulp en advies en hebben vooral de doelstelling om het verblijf van de bezoekers van Sportoase Oudenaarde zo aangenaam, comfortabel en plezierig mogelijk te maken.

sou 3

Vanaf zaterdag 29 april staat het hele team van gemotiveerde medewerkers klaar om het publiek te ontvangen en opent Sportoase Oudenaarde voor de eerste maal de deuren. Iedereen is van harte welkom voor een unieke rondleiding en tal van animaties tussen 10u00 en 18u00.

Vanaf zondag 30 april kan er actief gesport worden en dit 362 dagen per jaar, 7 dagen per week. Van maandag tot en met vrijdag van 08u00 tot 22u00. Zaterdag, zondag en op feestdagen van 08u00 tot 18u00.

Faciliteiten zwembad

Het zwembad Sportoase Oudenaarde bestaat uit verschillende delen die met elkaar in verbinding staan.

sou 3

Meest traditionele gedeelte is het 25 meter sportbad met 10 oefenbanen en 8 wedstrijdbanen. Dit bad voldoet aan de FINA-normering en is uitermate geschikt voor zwemwedstrijden. Sportoase zoekt in de bezetting van het bad voortdurend naar het juiste evenwicht zodat alle bezoekers van verschillende doelgroepen hun gading vinden. Zo worden er te allen tijde minimaal 2 banen ter beschikking van de individuele bezoeker gezet zodat ook zij terecht kunnen in Sportoase Oudenaarde wanneer scholen en clubs gebruik maken van het sportbad.

sou 4

Het bad is voorzien van een beweegbare bodem en wand en van licht- en geluidseffecten waardoor het ideaal is voor zwem- en groepslessen (Sportoase-zwemschool, aqualessen, …). Door de beweegbare bodem en wand kan het bad aan verschillende doelgroepen worden aangepast.

Zalig ontspannen kan in het recreatieve gedeelte. Kinderen kunnen zich uitleven in de  peuter- en kleuterzone bestaande uit drie ondiepe gedeeltes met diverse speelelementen, leuke animaties en een verwarmde zitbank.

sou 5

sou 6

Er is ook een familieglijbaan die in een aparte en veilige uitglijzone uitkomt. Plezier verzekerd voor jong en oud.

sou 7

Bezoekers kunnen heerlijk relaxen in het wellnessbad en kreek met waterversnellingen, nekdouches, massagestralen, borrel-ligbanken, …

sou 8

Hiernaast kunnen ze ook terecht in de uitgebreide wellnesszone met bio-sauna, stoombad, Finse sauna en belevingsdouches.

sou 9

Zwemschool

Zwemmen is en blijft een basisvaardigheid. Het is leuk, gezond en het biedt de kans om veilig te bewegen in de omgeving van water. Sportoase Swimming School leert kinderen zwemmen van A-B-C tot Z, van baby tot tiener en staat garant dat kindjes op een veilige en leuke manier deze vaardigheid leren beheersen. Ook voor volwassenen worden lessen voorzien.

In de zwemschool van Sportoase Oudenaarde leren kindjes stap voor stap tot 100 meter zwemmen. Ook volwassenen kunnen bij Sportoase terecht om hun watervrees te overwinnen of (beter) te leren zwemmen. Dat alles in een veilige omgeving en met de beste begeleiding.

De zwemschool voor kinderen start al voor baby’s vanaf 6 maanden. De kinderen krijgen 1x per week les van ervaren lesgevers gedurende 10 lessen. De niveaugroepjes vari ëren van 8-12 kindjes, waarbij de lesgever individuele accenten legt en persoonlijke sturing geeft aan het leerproces. Elke les is er ook sprake van een continue evaluatie en bijsturing om zo een optimaal eindresultaat voor elk kind te kunnen bereiken.

Aqualessen — Sporten zonder dat je het weet

Aqualessen zijn groepslessen op stimulerende muziek waarbij de weerstand van het water gebruikt wordt voor spierversterkende oefeningen. In de lessen wordt gewerkt met drijvende en niet-drijvende materialen zoals: halters, aquabelts, … je bent aan het sporten zonder dat je het weet!

Sportoase biedt een uitgebreid en up-to date aanbod aan aqualessen: Aquafit, Aquazumba, Aquasenior, Zwangerschapszwemmen, …

Brasserie  

sou 11

De gezellige brasserie met 110 zitplaatsen en terras biedt zicht op de verschillende zwemactiviteiten. Bezoekers kunnen in de brasserie terecht voor een drankje, een snelle snack en zelfs voor een uitgebreider etentje. Zoals in het gehele Sportoase centrum staat ook hier alles in functie van gezelligheid en beleving, de ideale plek om een sportactiviteit af te sluiten.

Polyvalente zaal

Naast sportieve activiteiten, kunnen ook culturele en andere activiteiten plaatsvinden in Sportoase Oudenaarde. Hiervoor beschikt het complex over een ultramoderne polyvalente zaal die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden.

Sportoase, voor elk wat wils

Sportoase Oudenaarde is meer zijn dan enkel een aanbod van faciliteiten, het is een concept dat door de samenvoeging van alle faciliteiten, de brede openingsuren, de laagdrempelige benadering en het aanbod aan beleving en begeleiding ieders sportieve- en recreatieve verwachtingen waarmaakt.

Op het gebied van gezondheid kan iedereen terecht in zowel de sportieve als de recreatieve faciliteiten van het complex. De gezondheidsbenadering zet zich voort in het aanbieden van duidelijke en doelgerichte concepten met naast de sportieve mogelijkheden, o.a. ook een aanbod van zwangerschapszwemmen voor toekomstige mama’s.

De allerkleinsten kunnen terecht in het babyzwemmen of kunnen leren zwemmen in de “Sportoase Swimming School”, een uniek zwemschoolconcept in functie van kinderen.

Het sportbad wordt de favoriete locatie voor scholen en voor clubs die gericht zijn op zowel recreatief- als competitief sporten, dit uiteraard in een maximale samenwerking met Sportoase.

Ook aan senioren wordt gedacht met verschillende programma’s en specifieke lessen. De intensiteit van de les wordt aangepast aan de deelnemers, niet omgekeerd!

Over Sportoase  

Sportoase is en jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op Publiek Private Samenwerkingen met als doel sportmogelijkheden en beleving binnen steden en gemeenten naar een hoger niveau te tillen. Sportoase zorgt als private partner voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van sportinfrastructuur, maar steeds in nauw overleg met de lokale overheid die dankzij doorgedreven inspraak wel de controle behoudt.

Ook in Oudenaarde werd gekozen voor een samenwerking met Sportoase. Stad Oudenaarde en Sportoase slaan gedurende 30 jaar de handen in mekaar om de inwoners van Oudenaarde te laten genieten van een uitgebreid aanbod aan sport en recreatie.
Sportoase Oudenaarde verwacht ongeveer 270.000 bezoekers per jaar, zowel uit Oudenaarde als uit de ruimere regio. Er is een sportieve zone alsook een actieve en passieve recreatieve zone. Bezoekers kunnen per bezoek genieten van het volledige aanbod aan 1 uniek tarief.

Het volledige sportcomplex staat — zoals alle Sportoase-centra — 362 dagen per jaar ter beschikking van de bezoekers. Het zwembad is op weekdagen elke dag open van 8u tot 22u en in het weekend van 8u tot 18u.

Groep Sportoase

Sportoase werd in 2005 opgericht uit een evenwichtig partnerschap van twee sterke, solvabele en ervaren bedrijven: Cofely Services (Engie) en Groep Van Roey. De voorbije jaren cre ëerde Sportoase een duidelijke meerwaarde door samenwerking met steden en gemeenten voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van sportinfrastructuur.

De basis van die meerwaarde ligt in het evenwicht dat de samenwerking typeert. Sportoase neemt de ‘dagelijkse zorg’ weg van de lokale overheid, maar de lokale overheid behoudt te allen tijde inspraak en controle. Het is de bedoeling dat de inwoners de lokale verankering in HUN sportcentrum ervaren.

De inwoners staan altijd centraal bij een samenwerking met Sportoase. Onze belangrijkste kernwaarden zijn namelijk op de bezoeker gericht: familievriendelijk, voordelig, laagdrempelig, eenvoudig, maximaal toegankelijk.

De voorbije jaren ontving Sportoase 17,7 miljoen bezoekers in haar verschillende multifunctionele sportcentra. Sportoase heeft met de opening van Sportoase Oudenaarde 11 operationele centra en 4 in realisatiefase.

Met de aankoop van één zwemticketje kan er genoten worden van alle zwemfaciliteiten die Sportoase biedt en dit aan één tarief en onbeperkt in tijd. Uiteraard zijn er ook voordeeltarieven voor gebruikers door het aanbod van verschillende beurtenkaarten of abonnementen en zijn er regelmatige voordeeltarieven voor bepaalde doelgroepen. Voor bezoekers die enkel gebruik willen maken van het 25 meter bad zijn er speciale tarieven voorzien