Ricoh will be showcasing a prototype of its newest Theta 360-degree camera, capable of capturing high-resolution 4K video in a single shot, at the upcoming 2017 NAB Show, April 24-27, in Las Vegas. (PRNewsfoto/Ricoh)

Technologie staat niet stil: Camera filmt rondom 360 °

Ricoh - Theta 360-degree camera

Algemeen, 22/04/2017: In Las Vegas lanceerde Ricoh een nieuwe versie van de Theta. Ricoh is ook gekend van de hoogwaardige Pentax reflexcamera’s. Twee lenzen van de Theta nemen elk een beeld op van 180 ° in super groothoek en voegen dit samen tot een rondom beeld van 360 °. De opname verloopt aan 30 beelden per seconde in 4K of Super High Definition opnames. Er is voorzien in live streaming van de beelden en vier microfoons nemen alle waarneembare geluiden op rond de camera. Prijs onbekend maar de lancering is voorzien in de loop van het jaar.
(FSD)

X