Nieuwelingen Berlare, tweede grote prijs Era Vandercruyssen

nieuwelingen berlare 1-RUDY7028.JPG

Berlare, 22/04/2017:  Nederlander Axel Van Der Tuuk solo van start tot aankomst. Zaterdag waren de nieuwelingen te gast in Berlare, met 82 verschenen ze aan de start. Ze moesten 14 ronden van 4,300 kilometer afleggen, goed voor een totaal afstand van 60 kilometer.

Meteen van bij de start demarreerde de Nederlander Axel Van Der Tuuk. Axel neemt vlug een mooie voorsprong op het jagend peloton. In de achtergrond proberen 2 vluchters naar de koploper toe te rijden, wat hun niet lukt. De volgende ronde probeert Niels Lievens naar de leider toe te rijden, maar ook dit gaat niet door.  

nieuwelingen berlare 1-RUDY7054

In ronde 5 moet Yente Van Lierde de wedstrijd verlaten, nog steeds last van de val van vorige week. Ondertussen krijgen we een nieuwe aanval van Marco De Smet en Jonas Christiaens maar niemand geraakt echter weg uit het peloton, enkel Axel Van Der Tuuk die steeds verder uitloopt. Nog 3 ronden te gaan Axel heeft 1 minuut voorsprong op, Josse Van Ransbeeck die uit het peloton is kunnen ontsnappen. Maar de vogel is gaan vliegen Axel Van Der Tuuk stevent af zijn 4 é overwinning van het seizoen. Wat een prestatie 60 kilometer solo. De 2 é plaats is voor Josse Van Ransbeeck en de peloton sprint word gewonnen door Staf Galle.

Uitslag:
1 Axel Van Der Tuuk ( NED ) — 2 Josse Van Ransbeeck — 3 Staf Galle — 4 Michael Gardin — 5 Marco Smet — 6 Milan Cosyns — 7 Brent Beecman — 8 Tjebbe Lauwereys — 9 Jonas Christiaens — 10 Dan Keynan ( ISR )

Schietecatte Rudy