‘Eigen Kweek’ biowinkel in Smeerebbe-Vloerzegem

IMG_4231

Smeerebbe-Vloerzegem: Voor biologische groenten, fruit en droge voeding kan je vanaf nu terecht bij bio-kruidenier ’t Seizoen in Smeerebbe-Vloerzegem. Bezielster achter dit project is Sarah Bulckens.

Na een aantal jaren gewoond en gewerkt te hebben in China voor een internationaal marktonderzoeksbureau, wilde ze iets anders gaan doen en ging voor een paar maanden als vrijwilliger aan de slag op een bioboerderij in Japan. Toen ze daar op een dag zaaibakjes aan het uitspoelen was in een kabbelend beekje wist ze het: ik wil bioboerin worden. Ze keerde terug naar haar roots en schreef zich in voor een opleiding biologische landbouw bij Landwijzer VZW; twee jaar later en veel ervaring op Vlaamse bioboerderijen rijker, was ze gediplomeerde bioboerin.

IMG_4232

Sinds vorig jaar kweekt ze met veel zorg en passie seizoensgroenten, -kruiden en eetbare bloemen, geteeld volgens het biologisch lastenboek. Sinds dit jaar is de boerderij ook aangemeld bij een biologische controle-instantie en vanaf 2019 zal de oogst officieel het bio-label dragen.

Haar “eigen kweek” groenten verkoopt ze sinds vorig jaar elke woensdagochtend op het dorpsplein van Ophasselt, naast het wekelijkse viskraam. En vorig weekend opende Sarah’s kruidenierswinkeltje in Smeerebbe-Vloerzegem, een droom die in vervulling gaat. Met haar winkeltje hoopt ze de mensen van de streek meer bij elkaar te brengen: er is tijd voor een babbel, ruimte om vragen te stellen, en er is altijd wel wat lekkers om te proeven. Daarnaast wil ze de betrokkenheid rond lokale en ecologische voeding bij de mensen aanwakkeren: je kan een gezicht plakken op de boerin die je groenten met zorg heeft geteeld.

Verwacht geen tomaten in putje winter of zelfs vroege lente, ook geen boontjes uit Kenia, wel gevarieerde (h)eerlijke seizoensgebonden groenten en fruit die de tijd hebben gekregen om hun smaak en vitaminen te ontwikkelen.

IMG_4241

De groenten van eigen kweek vult ze deels aan met biologisch fruit en groenten van de bio groothandel en andere lokale bioboeren. Daarnaast vind je er ook droge voeding, gaande van de heerlijkste ambachtelijke confituren, sappen, chocolade en koekjes, over koffie en thee, deegwaren en rijst, oli ën, vinaigrettes, en ander zoets en hartigs, allemaal biologisch. (LS)

Ga er eens langs, ontmoet de boerin en proef!

Vuilstraat 20 in Smeerebbe-Vloerzegem. Open op woensdag 15u — 19u en zaterdag 9u30 — 12u30. De overige dagen vertroetelt de boerin je groenten die binnenkort in de winkel of het marktkraam liggen.

www.tseizoen.be en op Facebook kan je je groenten volgen via foto’s: tseizoen

17191049_661998360676053_5762048965493784681_n