Bloesems bevriezen, maar het Davidsfonds Zottegem geniet van een toeristisch alternatief: wijnbouw

borgloon DSC00985

Zottegem 23.04.17: Het Davidsfonds Zottegem reisde naar Borgloon maar de bloesems waren er niet meerโ€ฆ ย Een verrassing was het niet onmiddellijk, want intussen was het reeds geweten dat de fruitbloesems in Borgloon al drie weken eerder gestart waren met bloeien, en dus niet op de statistische ontluikingsperiode hadden gewacht. Maar geen nood want de zustervereniging Het Davidsfonds Borgloon pakte uit met een waardig toeristisch alternatief. ย 

borgloon DSC01139

Een stadsbezoek door de smalle straten van Loon, met bezoek aan het Kanunnikenhuis, de Burchtheuvel, De spijkerwandeling en het stadhuis.
Dat Borgloon ook vier kastelen heeft weten we nu ook, al was er niet voldoende tijd om die alle vier te bekijken. De doorkijkkapel lokt ook onze aandacht in de hoop om hier een paar mooie fotoโ€™s te kunnen schieten.

borgloon DSC00915

We bezoeken ook nog de mystieke en religieuze โ€œAbdij Mari รซnhofโ€ en mogen er we rondkijken in de kapel en de sacristie (zie bijgaande fotoโ€™s).

borgloon DSC00928

Het Davidsfonds Zottegem overhandigde aan het Davindsfonds Borgloon een Zottegem streekproduct.
Een volle maand met de typische koffie van branderij Hoorens ย werd als geschenk overhandigd aan de voorzitter en enkele bestuursleden.


Tenslotte worden we getrakteerd op een wijnproeverij van “Borgloonse bodemโ€ van het Domein Cohlenberg met een verrassende Belgische witte en rode wijn.
Bij de dienst Toerisme kan je alle nuttige info vinden als je een daguitstap (of een weekendje) wilt organiseren in Borgloon, en dat kan ik iedereen aanradenโ€ฆ!
www.borgloon.be en toerisme@borgloon.be

borgloon DSC01092

HDK (fotoโ€™s L.A.M.P) R 17

X