N-VA-ZAP vraagt duidelijkheid over basketbalterrein in Grotenberge

hhh

Zottegem, 26/04/2017: N-Va/ZAP stelde zich maandag tijdens de gemeenteraad vragen bij het verloederde basketterrein in Geraardsbergen. Het stadsbestuur liet weten geen planning te hebben in de richting van een opwaardering ervan, omdat er aan de Bevegemse Vijvers een omnisportterrein komt. 

Persbericht N-VA / ZAP

Tijdens de gemeenteraad gisteren bracht N-VA-ZAP-raadslid Brecht Cassiman het basketterrein in de Grotenbergestraat ter sprake. Het terrein ligt er al jaren verloederd bij. N-VA-ZAP vroeg om het her in te richten. “Maar de stad is er niet in geïnteresseerd. We willen snel duidelijkheid”, klinkt het bij Cassiman.

Nochtans is de Zottegemnaar er wel in geïnteresseerd. Intussen is er al spontaan een initiatief op Facebook ontstaan om het terrein op te waarderen. Vandaag wordt het plein feitelijk gebruikt als parking voor het ontmoetingscentrum aan de overkant van de Grotenbergestraat. “Dat kan niet de bedoeling zijn. Wij stelden dan ook voor om het terreintje terug in te richten als basketbalveld”, schetst Brecht Cassiman de situatie.

Het stadsbestuur liet in haar antwoord verstaan dat ze er niet in geïnteresseerd was om dit nog her in te richten als basketbalterrein. Er is de belofte dat er nog dit jaar een omnisportterrein komt ter hoogte van de Bevegemse Vijvers. Op zich is dat voor onze partij een aanvaardbare oplossing. Al doet het wel vragen rijzen waarom het terrein eerst jarenlang verwaarloosd moet worden alvorens er aan een oplossing wordt gewerkt. Bovendien moet er snel een oplossing komen voor de bestaande troosteloze situatie.

Het zou in de toekomst de bedoeling zijn dat het terrein definitief gebruikt wordt als parking voor het ontmoetingscentrum. “Wij denken dat de functies van sport en parking te combineren zijn zonder al te grote kosten. Dat lijkt ons de beste oplossing voor de buurt. We vragen dan wel dat er wordt voorzien in een veilige oversteekplaats naar het zaaltje. Het terrein ligt net op een gevaarlijk punt op de Grotenbergestraat. Hopelijk heeft de meerderheid hier oor naar!”, besluit Cassiman.