Open Wervendag 2017: Passie, innovatie èn vakmanschap

confederatie bouw.jpg

Algemeen, 26/04/2017, persbericht –  3 kernwaarden vormen de basis voor Open Wervendag 2017.  Op zondag 7 mei 2017 vindt de 11de editie van Open Wervendag plaats. Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen organiseert een speciaal viptraject voor genodigden, politici en pers. De werven van het op- en afrittencomplex op de E40 in Aalter, het Voortman hotel met zorg en het opleidingscentrum van de VDAB in Hamme staan op het programma.  

Voor de 11de keer zet de Confederatie Bouw zijn schouders onder Open Wervendag. Bezoekers kunnen dit jaar zien hoe passie, innovatie en vakmanschap dit jaar in de kijker staat. Meer dan 170 werven openen op zondag 7 mei hun deuren voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen de werven bezoeken van 10 tot 17u. Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen, de lokale afdeling, organiseert zelf een speciaal traject voor genodigden, politici en pers.

Trekpleister: op- en afrittencomplex E40
Het viptraject vangt aan bij het op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter. Aannemers Artes Depret-Stadsbader en Pieter De Crem openen officieel dit verkeersviaduct. De heraanleg van het op- en afrittencomplex te Aalter biedt 3 grote voordelen: vlot verkeer tussen de E40 en de N44, veiliger verkeer door de aanleg van nieuwe fietspaden en betere leefbaarheid voor de buurtbewoners door de nieuwe organisatie van het op- en afrittencomplex. De werf biedt een unieke blik achter de schermen van dit grootschalige bouwproject. Agentschap Wegen & Verkeer, de opdrachtgever van dit project, is alvast fier dat deze werf het viptraject mag openen.

Voortman: jong ontmoet oud
Na de E40 in Aalter bezoeken de vips het Voortman Zorghotel in Gent. Schepen van Seniorenbeleid, Rudy Coddens, houdt een toespraak voor de bezoekers. Aannemer Wyckaert bouwt op deze site assistentieflats, een hotel met zorg en een ondergrondse garage. In het hotel kunnen senioren terecht die wachten op een plaats in een woonzorgcentrum of die herstellen na een ziekenhuisopname. In de volgende fases komen er nog appartementen en gezinswoningen zodat er een gezonde mix ontstaat tussen jong en oud.

VDAB leidt op
Eindigen doet het viptraject in het opleidingscentrum van de VDAB in Hamme. Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, spreekt de bezoekers toe en toont hoe de VDAB zijn leden opleidt. Vice-eersteminister Kris Peeters houdt een toespraak voor alle vips.

Vorig jaar lokte Open Wervendag 78.000 kijklustigen. Confederatie Bouw hoopt dit succes te evenaren.

X