Ster der Vlaamse Ardennen: Michiel Hillen wint in Opbrakel, voor Kelvin Cockaert en Brakelaar Jonas Volkaert

Michiel Hillen (1)

Opbrakel, 29/04/2017: Vandaag  stond de eerste rit in lijn van de Driedaagse Ster der Vlaamse Ardennen voor junioren op het programma. Michiel Hillen won, voor Kelvin Cockaert en Jonas Volkaert. Lees hierna het verslag en de tussenstand van alle klassementen.  

De rit vandaag was goed voor 115 kilometer: een grote ronde van 5 maal 15 kilometer en een kleine ronde van 4 maal 10 kilometer. Er verschenen 25 ploegen aan de start, goed voor 145 renners. De renners kregen telkens de beklimming La Houppe (bergprijs) onder de wielen geschoven.

eerste vluchters

Vanaf ronde 1 kregen al heel wat renners het moeilijk op het  zeer selectief parcours. Na 30 kilometers was er een eerste ontsnapping van een vijftal renners: Jarne Van Grieken, Kamiel Bonneu, Louis Rose-Davis (GBR) en Thymen Arensman (NED). Na enkele ronden konden nog 3 renners hun wagentje aanhaken: Alain Broos, Kelvin Cockaert en Damien Lox. De 8 leiders namen  30 seconden, maar toen het  peloton begon te jagen was alles te herdoen.

de 14 leiders

Na 75 kilometer begonnen de renners aan de laatste 4 kleine ronden. We kregen meteen een aanval van Kenneth Caethoven en Joris Haex, maar ook zij werden gegrepen. De volgende ronde probeerden 2 renners weg te glippen: Aaron Stockx en Jarne Van Der Haegen. In de achtergrond probeerden nog 4 renners het peloton te ontlopen. Deze renners vormen een kopgroepje van 6 man.

Jonas Volkaert aanval La Houppe

Op La Houppe ontbond Jonas Volkaert zijn duivels en kon aansluiting maken bij de leiders, samen met Robbe Platteeuw, Yoni Ualgasi, Louis Rose-Davis ( GBR ), Tom Pessemier, Jens Du Four, Staf Fieuw, Kamiel Bonneu, Robin Radoux, Kelvin Cockaert, Michiel Hillen en Jesper Walraed. We kregen zo een kopgroep van 14 renners. Was dit de beslissende aanval?

Michiel Hillen (1)

De koplopers namen 18 seconden op het peloton. Jarne Van Der Haegen moest de rol vooraan lossen. De laatste ronde hadden  de leiders  met 35 seconden bonus. In de laatste bocht naar de finish konden Michiel Hillen en Kelvin Cockaert met een lichte voorsprong beginnen aan de sprint. Michiel Hillen haalde het voor Kelvin Cockaert. Jonas Volkaert uit Brakel vervolledigde het podium. (Verslag en foto’s Rudy Schietecatte)

Podium rit

Uitslag rit

1 Michiel Hillen — 2 Kelvin Cockaert — 3 Jonas Volkaert — 4 Robin Radoux — 5 Kamiel Bonneu — 6 Staf Fieuw — 7 Jens Du Four — 8 Tom Pessemier — 9 Louis Rose-Davies ( GBR ) 10 Jesper Walraed.

Podium rit en Truien

Dragers truien

Leider — Gele trui

Michiel Hillen

Leider — Groene trui

Michiel Hillen

Drager; Kamiel Bonneu

Leider — Bolletjestrui

Tom Pessemier

Leider — Witte trui

Staf Fieuw