Blik op tentoonstelling zorg-heiligen en zorg-instellingen in Munte

DDL munte zorgheiligen kerk en zorginstellingen (3)

Munte, 30/04/2017: De tentoonstelling in het kader van Erfgoeddag wordt georganiseerd door de Muntenaar en loopt zowel in de oude pastorij (zorg-heiligen) als in de  Sint-Bonifatiuskerk (zorg-instellingen). Ze  is morgen  nog te bezoeken en op 7 mei, telkens van 13u30 tot 17u30. Wij gunnen jullie alvast een blik achter de schermen. (DDL)

Je maakt er kennis met de zorgheiligen Sint-Anna, Sint-Apollonia, Sint-Stefanus, Sint-Blasius, Sint-Aldegonde en Sint-Elooi en hun weldaden. Ook ontdek je de  geschiedenis van heel wat Merelbeekse zorginstellingen zoals het Rode Kruis en het Vlaams Kruis. Ook de brandweer en civiele  bescherming en diverse thuiszorg-organisaties komen aan bod.