Felbevochten KSV Geraardsbergen/KE Appelterre-Eichem (Gew. U15 reeks F)

SORI4496.jpg

Geraardsbergen, 30/04/2017 –  Na de 1-2 thuisnederlaag in de inhaalwedstrijd tegen Bambrugge, was KSV Geraardsbergen mathematisch uitgeteld voor de titel. De thuisploeg was echter vastbesloten om de 5-1 pandoering in Appelterre uit de heenmatch uit te wissen en de leider het vuur aan de schenen te leggen. (SR)  

SORI4153

De bezoekers kwamen dicht bij de openingstreffer, maar de betere kansen in de beginfase waren duidelijk voor KSV. Tot groot ongenoegen van de thuisaanhang kregen de jonge tabaksplanters na 20 minuten een onrechtstreekse vrije trap nadat de doelman een terugspeelbal met de handen had gespeeld. De Appelterse topschutter kende geen genade en trapte de bal hoog in doel: 0-1.

Tijdens het tweede quarter kwam Appelterre meer in de match, waardoor het vaker op de helft van de thuisploeg vertoefde. Dat leidde tot wat kleine kansjes. Het was echter wachten tot minuut 32 voor wat opwinding: de jonge scheidsrechter Merlijn Truyts wees immers naar de stip na handspel een speler van Geraardsbergen. Een kolfje naar de hand van de spits van Appelterre, al ging de doelman naar de juiste hoek. Appelterre stevende zo af op een riante voorsprong bij de rust, maar gaf te gemakkelijk een hoekschop weg waar de thuisploeg verdiend kon milderen tot 1-2.

SORI4374

Dit late doelpunt had de thuisploeg duidelijk geïnspireerd. KSV trok massaal ten aanval en bij Appelterre was het even alle hens aan dek, maar een uitstekende doelman verhinderde de gelijkmaker. Het was echter uitstel van executie: net op het moment dat Appelterre de rug rechtte, kon Geraardsbergen na een dekkingsfout in de Appelterredefensie de bordjes gelijk hangen.

SORI4288

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam er meer ruimte op het nochtans al grote A-plein. KSV wilde meer, maar de Appelterse goalie stak daar een stokje voor. Aan de overkant had zijn collega intussen ook al een bal uit de winkelhaak gehouden en kregen de bezoekers nog een drietal vrije schietkansen die telkens naast gingen. Ondanks het ruwere spel van de thuisploeg tijdens het laatste quarter hield de jeugdige scheidsrechter het bij 1 gele kaart en wijzigde de score niet meer.

SORI4158

Dankzij dit gelijkspel gaat Appelterre in de eindstand buur Voorde met 1 punt vooraf. KSV Geraardsbergen, dat zaterdag nog de wei in moet op Borsbeke, is momenteel derde op 7 punten.

SORI4101
(KE Appelterre-Eichem)

Op die manier slagen de Appelterse U15 erin om voor het derde opeenvolgende seizoen een kampioenstitel te behalen. Een prestatie waar coach Koen Peeters terecht trots mag op zijn!

(Verslag en fotografie: Sophie Richez)