Opvallende politieke geboorte in Melle

Ella Louise 2 3

Melle, 01/05/2017: Lieselot Bleyenberg, schepen in de gemeente Melle en Jan Fiers, Oost-Vlaams provincieraadslid, ook uit Melle, zijn dinsdag 18 april de ‘Bleye’ en ‘Fiere’ ouders geworden van Ella Louise. Lieselot Bleyenberg is daarmee de eerste vrouw in Melle die tijdens haar schepenmandaat moeder wordt. (DDL)

Bleyenberg wordt niet vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof:

“Een aantal van mijn dossiers zitten momenteel in cruciale fase zoals de realisatie van de nieuwe gemeenteschool, de aanwerving van de  communicatieambtenaar en de opstart van de nieuwe website, en deze wil ik van dichtbij blijven opvolgen. Er zijn de komende weken ook nog tal van bijzondere activiteiten onder meer in het kader van de jumelage en ontwikkelingssamenwerking.”

Bleyenberg beseft dat de combinatie politiek en kersverse mama niet altijd evident zal zijn in het begin: “Uiteraard zal mijn agenda toch wat afgeslankt moeten worden om ook volop te kunnen genieten van de baby. Ella Louise zal me wel vaak vergezellen bij mijn politieke activiteiten. En ze heeft ook vier grote zussen, die staan te popelen om te mogen babysitten”.

Nog opvallend: Ella Louise heeft de dubbele familienaam “Bleyenberg Fiers”, mogelijkheid die de nieuwe naamwetgeving biedt (eerst de familienaam van de vrouw en dan van de man). Een zeer bewuste keuze van de ouders.