Challenge 3 uur De Muur Geraardsbergen

ok2a8473

 

Geraardsbergen, 02/05/2017: In het eerste weekend van juli organiseert de stad Geraardsbergen de eerste editie van Challenge Geraardsbergen, een triatlon over de halve afstand voor individuele atleten of trio’s onder de vlag van Challenge Family, één van de meest populaire organisators van lange afstands triatlons ter wereld. (PDV, foto’s Lisa Bilterijst)

Beklim individueel of in team de Muur en treed in de voetsporen van legendarische wielerhelden!

Challenge Family organiseert triatlons op de mooiste en meest iconische plaatsen ter wereld, en wil met zijn wedstrijden deelnemende atleten van alle niveau’s samen met hun supporters “de wedstrijd van hun leven bezorgen”. Wie ooit al als toeschouwer, supporter of deelnemer in contact kwam met Challenge Family, zal kunnen beamen dat ze daar best wel in slagen.  ok2a8483

 

De stad Geraardsbergen zag graten in een samenwerking met Challenge Family, en omgekeerd, onder andere omwille van een aantal gedeelde waarden. Bovendien, met een tot de verbeelding sprekend fietsparcours over de Muur van Geraardsbergen voelen atleten van over de hele wereld zich aangetrokken tot deze triatlon, en zakken dat weekend dan ook gretig af naar Geraardsbergen. Het belooft een intens weekend vol sportieve heroïek te worden.

ok2a5001

Naast de wedstrijd over de halve afstand wordt er het hele weekend een keur van uitdagende, recreatieve en sportieve bijevenementen voor alle niveau’s en leeftijden aangeboden. Daarbij springt Challenge 3 uur De Muur Het Nieuwsblad op zaterdagavond 1 juli wel erg in het oog. Deze race tegen de klok focust op enkelingen, duo’s of teams van vier wielrenners die op drie uur tijd zoveel mogelijk beklimmingen van de Muur afleggen. Het compacte parcours en de explosiviteit van de wedstrijd zorgen voor een intense beleving, zowel voor deelnemers als supporters.

ok2a5041

De spelregels zijn simpel. De keuze van fiets is vrij: zowel mountainbikes, race- als crossfietsen zijn toegelaten. Om 17.30 uur is er een gezamenlijke briefing voor de deelnemers, de wedstrijd start om 18 uur. Elke ploeg krijgt één aflossingschip die moet doorgegeven worden bij de wissel. Aflossen gebeurt in de verplichte wisselzone. De eerste renner rijdt verplicht minstens twee ronden. Daarna bepalen de renners zelf de frequentie van aflossing. De registratie van de race gebeurt via een elektronisch registratietool. Hoeveel keer in drie uur kan de Muur getemd worden? Uitkijken maar naar deze explosieve wedstrijd op 1 juli!

Inschrijven en info: www.challenge-geraardsbergen.be.

ok2a5123