Zottegem: verkeer N42 op 1 rijstrook

naamloos-4

Zottegem, 02/05/2017: Van 2 tot en met 13 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan het kruispunt van de N42 met de Leenstraat. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de N42 over één rijstrook ipv twee.  

vlaanderen_is_wegenenverkeer_vol

Lees het bericht van het Agentschap Wegen en Verkeer

Werken aan Kruispunt Leenstraat (van 2  mei tot 13 mei)

Vanaf dinsdag 2 mei werken we ter hoogte van het kruispunt met de Leenstraat en Europaweg (N42). De aannemer pakt tussen Sluizeken en de N42a Gentsesteenweg de snelle rijstroken en fietspaden aan. Ook de fietspaden tussen Leenhoutstraat en Leenstraat krijgen een nieuwe verharding.

Tijdens de werken rijdt het verkeer op de N42 over één rijstrook ipv twee.

  • Van 2 mei tot 8 mei  pakt de aannemer de snelle rijstrook tussen Sluizeken en de N42a Gentsesteenweg aan. Ook de linksafslagstroken ter hoogte van het kruispunt Leenstraat en ter hoogte van kruispunt Veldweg/ Buke worden verlengd. verkeer in de Leenstraat kan de N42 Europaweg niet kruisen en op de N42 kan je niet links afslaan naar de Leenstraat. Het verder moet doorrijden op de N42 Europaweg en keren aan het volgende kruispunt.
  • Van 9 tot 13 mei worden de pechstroken en fietspaden vernieuwd. Fietsers richting Geraardsbergen kunnen hierdoor tijdelijk niet op de N42 rijden en worden omgeleid via Sluizeken. Pardassenhoek wordt afgesloten gedurende 5 dagen, het verkeer rijdt om via Arestraat, Bloemenstraat en de Hoogstraat.