Streekmotor23 lanceerde zijn werking

peperkoekenhuis.png

Brakel / Geraardsbergen, 03/05/2017, persbericht –  Streekmotor23  is een (nieuw) streekfonds dat middelen inzamelt bij inwoners en bedrijven en hiermee lokale initiatieven steunt die mens en omgeving ten goede komen. 1 pilootproject (zie de bijlage) komt uit Geraardsbergen.

Er werd een gezamenlijk project ingediend door  welzijnsschakel ‘steksken’ en het buurtbewonersplatform ‘de weverij’ . Het nieuwe buurthuis ‘Peperkoekenhuis’ wil sociaal isolement bestrijden en de buurtcohesie versterken.

Als eerste project koos men voor de opstart van een sociale moestuin. Voor de renovatie van de serre werd er een dossier ingediend en goedgekeurd bij streekmotor23.

Via een infostand werd er de mogelijkheid gegeven om onze plannen toe te lichten aan de aanwezige pers en andere geïnteresseerde personen.

Vandaag start de online crowdfunding campagne.

Op www.streekmotor23.be kan u meer lezen over het ingediende project (met filmpje) en eveneens kan u op het donatieplatform de actie steunen.

Aan de burgemeesters werd gevraagd om het peterschap op zich te nemen. Iets wat onze burgemeester met plezier heeft toegezegd.

Guido De Padt: “Samen de handen in mekaar slaan om kwetsbaren binnen onze samenleving een duwtje in de rug te geven, is heel belangrijk. Maar koken kost geld. En dat moet niet altijd van de overheid alleen komen. Vandaar mijn oproep aan bedrijven, organisaties en particulieren om ook een steentje bij te dragen.”  Voor elke gestorte euro legt de overheid er één bij. Alle donaties vanaf  40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.