Oosterzeelse Feesten starten met wielerspektakel

DDL oosterzele sinksen kermis (2)

Oosterzele, 03/05/2017 – De Oosterzeelse Feesten 2017 starten met een wielerspektakel met adrenaline, euforie, sfeer. Op zondag 28 mei staat er voor de rechtgeaarde wielerliefhebber slechts één afspraak op de agenda: het Belgisch kampioenschap junioren voor dames en heren in Oosterzele.  (Reporter 17, foto’s DDL)

Daar wordt een hoogmis voor de junioren gecelebreerd. Wielergemeente Oosterzele leeft op die dag op het ritme van gladgeschoren rennersbenen en zoemende pedalen. Met een triomf schrijven de kersverse Belgische kampioenen (M/V) geschiedenis. Enthousiaste wielergekke fans willen in Oosterzele geen enkele pedaalslag van het grote wielerfeest missen.

DDL oosterzele sinksen kermis (2)

 

Maar er staat dankzij het Wielercomit é Smissenbroek nog meer koers op het programma van de Oosterzeelse Feesten, editie 2017. Tijdens de Sinksenkermis prijken op zaterdag 3, maandag 5 en woensdag 7 juni mooie wielerevenementen op de kermisaffiche. Met de organisatie van deze wielerwedstrijden profileert de gemeente van burgemeester Johan Van Durme zich als d é wielergemeente bij uitstek.

DDL oosterzele sinksen kermis (4)

Op zaterdag 3 juni komen de gentlemen (15 u) in actie. Op maandag 5 juni (16 u) trekken de nieuwelingen zich op gang. De ‘driedaagse’ van Oosterzele wordt op woensdag 7 juni (15 u 30) afgesloten met een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Van doorzetting gesproken. Drijvende kracht Geert Van Wanzeele, geruggensteund door het enthousiast wielercomit é Smissenbroek, het Sinksencomit é en het gemeentebestuur, zet de gemeente Oosterzele met het BK en de koersen tijdens de Sinksenkermis extra in de kijker.

Belgisch kampioenschap

DDL oosterzele sinksen kermis (3)

Het wielercomit é Smissenbroek is er in geslaagd om het Belgisch kampioenschap junioren voor dames en heren naar Oosterzele te halen. Zondag 28 mei wordt een hoogdag voor de wielerliefhebbers uit alle hoeken van het land. Volg het labeur van de junioren. De dames starten om 11 u (7 ronden van 10 km), de heren om 14 u 30 (13 ronden van 10 km). Start en aankomst Windekekouter Oosterzele (GC De Kluize). Het wielercomit é Smissenbroek en de gemeente Oosterzele wreven zich in de handen toen hen het Belgisch kampioenschap werd toegewezen.

DDL oosterzele sinksen kermis (1)

Het wielercomit é Smissenbroek doet het organisatorisch altijd goed, dat heeft meegespeeld voor het verwerven van het Belgisch kampioenschap. De organisatie is telkens af. De spanning zal te snijden zijn. Er worden een pak renners en toeschouwers verwacht. Je krijgt een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Sfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, veel pintjes bier, en om de haverklap passerende wielrenners: de ingredi ënten van het Belgisch kampioenschap. Fans, die zowat vanuit alle hoeken van het land naar Oosterzele rijden om hun ‘helden’ aan te moedigen, wel, daar doen ze in Oosterzele hun hoed voor af.

De organisatoren hopen op mooie koersen en een volkstoeloop. Oosterzele wordt op zondag 28 mei (BK) en op zaterdag 3, maandag 5 en woensdag 7 juni (Sinksenkermis) het mekka van de wielerliefhebbers.