Diefstal in Zottegems OCMW wel bewezen en nog andere Koekelarings (2017 – 18)

koekelarings1111

Zottegem, 03/05/2017 — Volgens de rechtbank van Oudenaarde pleegde een werkneemster van het OCMW in Zottegem wel degelijk een diefstal ten nadele van een collega. Meer hierover en ook nog andere nieuwtjes en weetjes kan je lezen in deze nieuwe reeks Zottegemse Koekelarings.  

Els G. uit Zottegem is door de correctionele rechter in Oudenaarde op het matje geroepen omdat haar een diefstal ten laste werd gelegd. Op 6 augustus van vorig jaar werd in een gemeenschappelijke kleedruimte voor het personeel in het Zottegemse OCMW-Woonzorgcentrum Egmont een horloge gestolen en volgens de camerabeelden die de politie en het parket te zien kregen, griste Els G. het uurwerk van haar collega weg. Beschuldigde ontkende in alle toonaarden en ook haar verdediger stelde dat uit het feit dat zijn cli ënte naar de kleedkamer terugkeerde, niet zomaar kan afgeleid worden dat zij de dievegge is. De rechtbank echter achtte de diefstal door de 50-jarige Zottegemse wel bewezen en veroordeelde haar tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 600 euro (+ gerechtskosten). Els G. werkt als zorgkundige al twintig jaar in het OCMW en werd in september van vorig jaar vast benoemd.

– Dienst inname openbare weg: Op donderdag 4 mei zal de dienst inname openbare weg (in het magazijn in de stedelijke loods aan de Ballingsweg) in de voormiddag uitzonderlijk gesloten zijn. De dienst zal die dag — ook eenmalig dus — wel ’s namiddags van 14 tot 15u30 toegankelijk zijn.

– Herdenkingsplechtigheid in Bevegem: Ter gelegenheid van de V-dag op 8 mei (einde van WO II in 1945) heeft naar jaarlijkse gewoonte op zaterdag 6 mei aan het monument in Bevegem voor de 24ste keer een korte herdenkingsplechtigheid voor de politieke gevangenen en oorlogsslachtoffers plaats. Omdat daarna voor een mis ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers aangesloten wordt bij de zaterdagavondmis in de kerk van Bevegem waarvan het aanvangsuur recentelijk vervroegd werd naar 17u30, zal ook de hulde op het Politieke Gevangenenplein een beetje vroeger dan voorgaande jaren beginnen met om 16u45 de opstelling van de vlaggendragers, gevolgd door een inleiding, bloemenneerlegging en korte toespraak door burgemeester Jenne De Potter. Nadien gaat het stoetsgewijs naar de H. Hartkerk. Deze herdenking wordt mede verzorgd door de Vaderlandslievende Kring, de Nationale Strijdersbond en de harmonie Vrije Kunstkring.

– Dienst toerisme ook in het weekend: Ter gelegenheid van het toeristisch seizoen en omdat het Zottegemse infokantoor in het stadhuis aan de Markt ook als regionaal infokantoor erkend is door Toerisme Vlaanderen, is dit infokantoor ieder jaar vanaf de maand mei tot midden september (dit jaar vanaf zaterdag 6 mei tot en met zondag 11 september) ook op weekenddagen open. Voor de bemanning ervan werd door het stadsbestuur de nodige vacature uitgeschreven met het oog op de aanwerving van een jobstudent-administratief assistent. De openingsuren tijdens het weekend zijn weliswaar niet dezelfde als op gewone weekdagen maar zijn bepaald op basis van ervaringen in vroegere jaren. Zo blijken er ’s zaterdags in de late namiddag nog nauwelijks bezoekers te komen en op zondagnamiddag zelfs niemand meer. Anderzijds is vastgesteld dat op zondagmorgen bezoekers al vrij vroeg komen langslopen. Daarmee rekening houdend gelden tijdens de weekends volgende openingsuren: op zaterdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur, op zondag van 9 tot 13 uur. Op gewone weekdagen, van maandag tot vrijdag, is het infokantoor toegankelijk van 8 tot 12 uur en van 13u30 tot 16 uur.

– Helios in bekerfinale: Het reguliere kampioenschap zit erop maar de U18 van BBC Helios kunnen hun geslaagde seizoenscampagne afronden door zich nog eens extra in de kijker te spelen. Door op 14 april ll. in de halve finale Okapi Aalstar in het zand te doen bijten (73-68), wisten de landelijke kadetten van de Zottegemse basketbalclub immers in de nevencompetitie voor de Beker van Oost-Vlaanderen door te stoten tot in de finale en daarin moeten zij het nu tijdens het driedaagse provinciale finaleweekend in sporthal Veldmeers in Laarne op zaterdag 7 mei om 11u45 opnemen tegen Falco Gent. Aan het eind van vorig seizoen stonden beide ploegen als miniementeams ook al eens tegenover elkaar in de Oost-Vlaamse bekerfinale en toen trok Falco Gent aan het langste eind.

– Het Grote Fietsexamen: In een organisatie van de stedelijke verkeersraad en met de medewerking van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde wordt in de week van 8 tot en met 12 mei naar jaarlijkse gewoonte opnieuw ‘Het Grote Fietsexamen’ georganiseerd voor lagereschoolkinderen. Zeven plaatselijke basisscholen nemen hieraan deel: op maandag 8 mei zijn De Vlinder Velzeke en Het Leeuwke Leeuwergem aan de beurt, op dinsdag 9 mei Graaf van Egmont Bevegem, op woensdag 10 mei KAZ Meerlaan, op donderdag 11 mei De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove en ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove, en op vrijdag 12 mei De Smidse Erwetegem. Naast een nazicht van hun fiets door de lokale politie moeten de kinderen dan op de parking Bevegemse Vijvers een behendigheidsparcours en daarna ook op de openbare weg een bepaalde route afleggen. Op verschillende plaatsen zullen vrijwilligers toezien op hun fietsvaardigheid, rijgedrag en toepassing van de verkeersregels. Bezoekers van de Bevegemse Vijvers zullen er rekening moeten mee houden dat het bovenste middenstuk van de parking   (komende van het sportstadion) hiervoor iedere dag van 7 tot 13 uur parkeer- en verkeersvrij zal moeten blijven.

– G-sportactiviteit: Op het programma van de maandelijkse (gratis) sportactiviteiten voor mensen met een psychische beperking staat er voor deze maand kubbspel. De stedelijke sportdienst organiseert deze G-sportactiviteit op woensdag 10 mei van 14 tot 15 uur in het sportcentrum Bevegemse Vijvers. Als laatste afspraak vóór de zomervakantieonderbreking voorziet de G-sportkalender ook nog minigolf op woensdag 7 juni. Deze activiteit gaat dan gepaard met een halvedaguitstap (van 12 tot 16 uur).

– Derde Giro voor Bart De Clercq: Als één van de vier Belgen binnen het negenkoppige team van Lotto-Soudal zal Bart De Clercq vrijdag 5 mei in Alghero aan de westkust van het eiland Sardini ë mee aan de start van de 100ste Ronde van Itali ë staan. Voor de 30-jarige Erwetegemnaar wordt het zijn derde deelname aan de Giro nadat hij er in de voorbije vier jaar niet bij was (toen wel in de Tour en/of de Vuelta). Zes jaar geleden sprak de ganse wielerwereld over hem toen Bart De Clercq als neoprof in zijn eerste grote ronde op 13 mei 2011 in de Giro net uit de greep van de aanstormende favorieten bleef en de zevende rit won, de eerste bergetappe met aankomst op de top van de laatste col. In het eindklassement legde hij toen beslag op de 26ste plaats. In de Giro 2012 werd hij 40ste. Bart De Clercq is aan zijn zevende seizoen bij Lotto bezig.

– Speciale verkeersregelingen: Omwille van de herdenkingsplechtigheid voor politieke gevangenen en oorlogsslachtoffers die daar plaatsvindt (zie eerder in deze rubriek) zal op zaterdag 6 mei het Politieke Gevangenenplein vanaf 15 uur parkeervrij en vanaf 16 uur ook verkeersvrij moeten blijven. In de Omer Van Lierdestraat en in het aanliggende gedeelte van de Jules Lootenslaan (vanaf het kruispunt met de Graaf van Hoornlaan) zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn.

In Sint-Goriks-Oudenhove wordt, ter gelegenheid van de dorpskermis, in een organisatie van de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond op zondag 7 mei van 8 tot 18 uur een rommelmarkt gehouden op het Kruiswaterplein en in de Sint-Goriksstraat. Daarom zal daar van ’s ochtends om 6 uur tot ’s avonds om 20 uur niet mogen geparkeerd worden en geen verkeer toegelaten zijn (in geen van beide richtingen). In de Sint-Goriksstraat betreft het enkel het gedeelte vanaf het Ontmoetingscentrum naar het Kruiswaterplein toe.   (DE BAKKER)