Zottegemse startup FunkyTime opnieuw in de prijzen

20161108_145130

Zottegem, 04/05/2017: FunkyTime haalt opnieuw een prestigieuze selectie binnen. De Zottegemse startup die met software en diensten het nieuwe werken (home office, freelance, teleworking, co-working…) werkbaar maakt, blijft het in andere woorden goed doen.

Het festival: Pioneer 2017  

Nadat ze in november vorig jaar geselecteerd werden als Alpha Startup voor de prestigieuze WebSummit in Lissabon, is FunkyTime nu in Wenen in de prijzen gevallen. “We zijn een van drie Belgische startups die geselcteerd werden om deel te nemen aan het ‘Pioneer Festival 2017’ in Wenen. Dat is een gerenomeerde internationale conferentie voor innoverende technologie bedrijven” vertelt Tom Carnewal, CEO van FunkyTime. “Naast 500 startups uit 70 landen vind je er ook tal van technologiereuzen. Zo sta je er naast kleppers als Google, Siemens, Uber, Microsoft en Amazon wat toch wel best leuk geschelschap is.”

20170401_194011

De selectie: een verrassing!

De selectie kwam eigenlijk als een verrassing want de Zuid-Oost-Vlamingen kregen pas vorige week bericht dat ze op 1 & 2 juni in Wenen verwacht worden. “Of we blij zijn met de selectie? Ja, dat is een schitterende erkenning” zegt Joris Debonnet, CTO en oprichter van FunkyTime . “We hebben de voorbije maanden keihard gewerkt. Eerst de Websummit, dan de release van de nieuwe Mobile App, nu het Pioneer Festival en ondertussen hebben we ook nog onze Web App herschreven en alle groeipijnen van een startup meegemaakt. Echt super dat we voor dit harde werk erkenning krijgen van onze colega’s uit de technologie wereld.”

The ‘new working’: a world league

Waarom een promotor van ‘werk in eigen streek’ nu internationaal gaat, vragen we aan Tom? “Wij zijn een modern bedrijfje en onze technologie is dankzij het SaaS platform toegankelijk vanover de hele wereld. Wij hebben gebruikers van Finland tot Zuid-Afrika. Het is niet omdat je geen multinational bent dat je niet internationaal kan gaan” knipoogt hij. “Meer en meer bedrijven en werknemers in binnen- en buitenland beseffen dat het ‘nieuwe werken’ de toekomst is. Dat verklaart de internationale interesse in onze technologie en diensten” aldus nog Carnewal.

Op 1 & 2 juni zal de Zottegemse IT startup te vinden zijn in het Hofburg Imperial Palace te Wenen (Oostenrijk) voor het internationale ‘Pioneers Festival 2017’ #pioneers17.

Meer info op: https://funkytime.com & https://pioneers.io