’t Uilekot activiteiten

uilekot2

Herzele, 05/05/2017, ingezonden – ’t Uilekot in Herzele organiseert weer heel wat activiteiten. Hier een overzicht :  

 

Don. 11/05: Start kruidencursus ‘Leef je uit me een kruid’

Op donderdag 11 mei, 18 mei én 1 juni organiseert ’t Uilekot ism De Kruidenschuit en Climaxi vzw deel 3 van de kruidencursus ‘Leef je uit met een kruid’.
Kruiden houden de mensheid al eeuwenlang bezig. Vandaag de dag zijn moestuintjes, kruidentuintjes en het gebruik van kruiden als geneesmiddel weer helemaal “in”. Herborist Frederick Dierickx geeft een inleiding op de mogelijkheden en toepassingen van geneeskrachtige bereidingen. Op de 2de avond gaan we richting Duivenbos en als afsluiter koken we met verrukkelijke kruiden. Info via www.uilekot.org of www.climaxi.org

Op donderdag 11 mei en 1 juni spreken we af om 19u, op donderdag 18 mei spreken we af om 18u00.

Inkom: €27 (of €21 voor leden ’t Uilekot of kleine inkomens).
Info en reservatie: uilekot@skynet.be
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

 

Zon. 14/05, 13u: Repair Caf é @ ‘t Uilekot
Wat doe je met een stoel met een kapotte poot? Een broodrooster die niet meer werkt of jouw computer die het niet meer doet? Alvast niet weggooien! Repareer of laat ze repareren in het Repair Caf é te Herzele. Dit is een gratis bijeenkomst waar mensen (samen) spullen herstellen. Het werkmateriaal en de know-how zijn aanwezig, jij brengt gewoon je kapotte voorwerp mee naar de reparateurs. Je kan meehelpen of kijkt toe hoe ze jouw voorwerp proberen te repareren.

Maandelijks, de 2de zondag van de maand, is er Repair Caf é. Op zondag 14 mei strijkt Repair Caf é Herzele neer in het caf é van ’t Uilekot. Welkom van 13u tot 17u.

Kom dus zeker langs in ’t Uilekot en breng jouw kapotte spullen mee! Tussendoor kan je genieten van een lekker drankje. Voor een reparatie betaal je een vrije bijdrage aan het Repair Caf é. Meer info: repaircafeherzele@gmail.com Deze activiteit gaat in de maand mei door in het caf é van vzw ‘t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele; van 13u tot en met 17u.

 

Woe. 17/05, 20u: Johan Moyaert — Kritiek van de ascetische rede’

Moyaert spreekt over zijn boek “Kritiek van de ascetische rede” en geeft als epiloog van Lezen in de Lente 2017 een samenvattende lezing over het thema van dit jaar ‘Alles moet weg’.

Voor Moyaert zijn de ascetische trekken van de westerse cultuur een groot gevaar voor de mensheid en is de enige conclusie van een rede die zich baseert op deze ascetische trekken, dat alles weg moet. Hij ziet de ascetische rede werkzaam in de objectiverende blik van de moderne wetenschap, in het uitstel van genietingen en de besparingen als basisprincipe van de kapitalistische economie, en in het individualisme als bron van vereenzaming in de samenleving. Moyaert bekritiseert deze drie onderling verbonden kenmerken van onze beschaving die berusten op een overschatting van de weldaden van de moderne technologie en de automatisering van het leven. Johan Moyaert is filosoof. Hij was jarenlang de coördinator van het tijdschrift “Kritiek” rond Rudolf Boehm en publiceert regelmatig in het Vlaams Marxistisch Tijdschrift.

We voorzien tijd voor vraagstelling en discussie vanuit het publiek. Wie graag op voorhand hierover wil lezen, er zijn een aantal exemplaren van het boek te koop in de winkel Eco & Fair (gebouwen ’t Uilekot). De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente had dit jaar het thema ‘Alles moet weg’.

Datum: Woe. 17/05, 20u
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.
Inkom adk: € 5 of vertoon van de combikaart van Lezen in de Lente twv € 20.

 

Zon. 21/05, 17u: Bluesy Jams

Elke maand organiseert ’t Uilekot in samenwerking met Dirk No ël een gezellige Bluesy Jam in haar caf é. Muzikanten (beginners en gevorderden) zijn er welkom om te jammen met elkaar. Ben je muzikant en heb je interesse om hier aan deel te nemen? Wil je graag eens in groep spelen en inspelen op wat een ander doet? Kom dan gerust eens langs, want dit is jouw ding!

Ook als bezoeker kan je doorlopend terecht op de jamsessie. Je kan vanuit het publiek genieten van gezellige roots- en bluesmuziek terwijl je een lekkere pint of frisdrank sloebert. Er is telkens ook iets warm te eten, zoals bijvoorbeeld de welgekende jamburger.

Vrije en gratis inkom. ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

 

Zat. 27/05, 21u: Duo Cisco Herzhaft & Tom De Wulf

Cisco Herzhaft is een Frans virtuoos gitarist en zanger, speelt blues, folk en ragtime en is gespecialiseerd in slide en fingerpicking. In zijn jonge jaren speelde hij nog aan de zijde van John Lee Hooker… en nu speelt hij voornamelijk in Frankrijk en regelmatig in Canada.

Tom De Wulf (Bruno Deneckere, Fernant Zeste, Shape Shifted,….) is een drummer die in diverse stijlen thuis is en met jaren ervaring.

Beide muzikanten hebben elkaar aan het werk gezien in Doornik en zijn nu als duo in zee gegaan om op te treden in Belgi ë. Als duo swingen ze de pan uit!

Inkom: €9 (leden €7).

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele. Info en reservatie: uilekot@skynet.be

Sarah Hutse

vzw ’t Uilekot – Groenlaan 39/41 – 9550 Herzele

053/62 64 36 of 0494/98 85 28 www.uilekot.org

Rek.nr.: BE78 0010 5979 1886

Openingsuren:

Secretariaat: di tem vr van 10u tem 18u.

Winkel Eco & Fair: di tem vr van 10u tem 18 + za van 10u tem 17u.

Caf é ’t Uilekot: vr & za vanaf 20u of op afspraak (kleine feestjes, vergaderingen, …)