In 2017 wel een Egmontloop, met Zottegem Atletiek

ZA08_2017-04-22_Sportavond_ZA_24

Zottegem, 08/05/2017 – Na een jaar onderbreking organiseert Zottegem Atletiek opnieuw een Egmontloop. Naar jaarlijkse gewoonte werden alle leden van Zottegem Atletiek uitgenodigd voor de jaarlijkse ZA-prijsuitreiking.  De opkomst was groot en de aanwezigheid van dubbel paralympisch kampioen Peter Genyn zal hier zeker een rol in gespeeld hebben.  (PDV)

Tijdens  deze bijeenkomst zette het nieuwe Clubbestuur van Zottegem Atletiek de puike prestaties van de atleten in de schijnwerpers. De prestaties van het seizoen werden belicht. Zowel de prestaties op de piste, op de weg als in het veld werden overlopen. Een groot aantal atleten behaalde een mooie titel of mooie prestatie tijdens het vorige seizoen.

Er was niet alleen een huldiging van de ZA-atleten, maar de ZA-prijsuitreiking werd in een nieuwe formule een heuse sportavond. Met de komst van Dubbel Paralympische kampioen Peter Genyn heeft dit ertoe bijgedragen dat Zottegem Atletiek ook open staat voor G- Sporters.

De Voorzitter Christian Plume die zelf ook al drie deelnames als loper-begeleider en coach van Paralympische atleten achter de rug heeft, benadrukte nog eens hoe belangrijk sporten is en dat ook topsport op het hoogste niveau mogelijk is. Zelf begeleidt hij op dit ogenblik atleten naar aanloop van de volgende Spelen die plaatsvinden in Tokio 2020 en vond dit, dan ook de gelegenheid om Peter als eregast uit te nodigen.

Na de algemene informatie omtrent de werking kwam Peter aan het woord en werd duidelijk dat hij niet alleen een groot kampioen is op de piste maar ook naast de piste. We danken hem alvast voor de uitleg en toelichting die hij bezorgd heeft en wensen hem alle succes op de komende wereldkampioenschappen in Londen.

Vervolgens werden er prijzen uitgereikt aan diverse atleten/Atletes en voor het eerst werd een verkiezing gehouden onder de atleten voor Sportverdienste 2016. Deze werden gewonnen door:

ZA01_Christian Plume en Peter Genynvoorzitter van Zottegem Atletiek Christian Plume en paralympische kampioen Peter Genyn.

ZA02_2017-04-22_Sportavond_ZA_12trainers Kristof De Borle en An Lievens en benjamins.

ZA03_2017-04-22_Sportavond_ZA_14 pupillen

ZA04_2017-04-22_Sportavond_ZA_16miniemen

ZA05_2017-04-22_Sportavond_ZA_19cadetten

ZA06_2017-04-22_Sportavond_ZA_21trainer Luc Lievens en scholieren en juniores

ZA07_2017-04-22_Sportavond_ZA_23seniores

ZA08_2017-04-22_Sportavond_ZA_24masters

ZA09_2017-04-22_Sportavond_ZA_36oud-bestuursleden en vrijwilligers van het eerste uur Kurt Broeckaert en Freddy van Den Noortgate werden in de bloemetjes gezet

Agenda

Noteer alvast onze Egmontloop op 19 augustus en het eetfestijn op 03-04 september in uw agenda.

Sluit aan bij Zottegem Atletiek!

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.